ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικές εκλογές: Αποσύρθηκε μια ανάσα πριν τις κάλπες ο Μουχαρέμ Ιντζέ

Τουρκικές εκλογές: Αποσύρθηκε μια ανάσα πριν τις κάλπες ο Μουχαρέμ Ιντζέ
AP Photo/Burhan Ozbilici

Αποσύρθηκε, μια ανάσα πριν από τις κάλπες της 14ης Μαΐου, ο Μουχαρέμ Ιντζέ

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να ανακατέψει την τράπουλα.

Αυτό γιατί μένει να φανεί αν οι υποστηρικτές του θα στηρίζουν τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεδομένου ότι ο Ιντζέ προερχόταν από το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) απέναντι στον Ερντογάν.

Η ανακοίνωση ήρθε μία μέρα αφότου ο Ιντζέ αρνήθηκε την αυθεντικότητα ενός βίντεο με ερωτικές στιγμές καθώς και ότι δωροδοκήθηκε για να συμμετάσχει στις εκλογές για να αποδυναμώσει την αντιπολίτευση.

«Αποχωρώ από την εκλογική μάχη, το κάνω για την πατρίδα μου», είπε σε συνέντευξη που έδωσε στην Άγκυρα.

«Προσπάθησα να ανοίξω ένα κανάλι. Δεν τα καταφέραμε σε αυτό το κανάλι. Χωρίς δικαιολογίες. Διαφορετικά, όταν χάσουν τις εκλογές, θα με κατηγορήσουν», πρόσθεσε.

Ζήτησε ωστόσο από τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν παράλληλα με τις προεδρικές όπου προηγείται το κόμμα του Ερντογάν.

Ο Ιντζέ είχε ακυρώσει προεγκλογικές του εμφανίσεις επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Δεν είναι ο πρώτος πολιτικός που βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Ο Ντενίζ Μπαϊκάλ παραιτήθηκε το 2010 μετά από σκάνδαλο που ήρθε στην δημοσιότητα με βιντεοσκοπημένες ερωτικές του στιγμές ανοίγοντας το δρόμο για να αναλάβει τα ηνία του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ο νυν πρόεδρος και υποψήφιος για την προεδρία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ