Υεμένη: Τρεις νεκροί από έκρηξη σε βενζινάδικο
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε πρατήριο καυσίμων στην επαρχία Αμπιάν της νότιας Υεμένης.
Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua ότι από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το πρατήριο καυσίμων και προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές σε παρακείμενα κτήρια και σταθμευμένα οχήματα.
Οι αρχές θεωρούν πως πρόκειται για βομβιστική επίθεση, μια από τις πολλές που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην επαρχία Αμπιάν και αποδίδονται στην τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ).
Η συγκεκριμένη οργάνωση θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα παρακλάδια της Αλ Κάιντα και δραστηριοποιείται στην Υεμένη εδώ και χρόνια, εκμεταλλευόμενη τον εμφύλιο πόλεμο στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βίντεο από την στιγμή του τραγικού ποδοπατήματος με τους δεκάδες νεκρούς στην Υεμένη
Άγριο ποδοπάτημα στην Υεμένη: 85 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες
SPONSORED
Έλεγχος από ανακριτές οικονομικών εγκλημάτων της Γαλλίας στο Προεδρικό Μέγαρο
19:38
Κλειστός για τρίτη ημέρα ο διάδρομος του αεροδρομίου Λα Γκουάρντια στη Νέα Υόρκη
19:30
Ζελένσκι: Να αναζωογονηθούν οι προσπάθειες για τερματισμό του πολέμου
19:23
Κακουργηματικές διώξεις στη «μαφία» της Κρήτης - Στο Αυτόφωρο το Σάββατο ο 43χρονος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
19:18