ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Νέο «ρεκόρ» κατέγραψε άνδρας που ζούσε για μήνες κάτω από το νερό

Φλόριντα: Νέο «ρεκόρ» κατέγραψε άνδρας που ζούσε για μήνες κάτω από το νερό
UNSPLASH

Το ρεκόρ της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής κάτω από το νερό κατέγραψε ο Tζόζεφ Ντιτούρι, που κατοικεί σε ένα μοναδικό υποβρύχιο ξενοδοχείο στον πυθμένα μιας λιμνοθάλασσας βάθους εννέα μέτρων στην πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Έχοντας περάσει 74 ημέρες κάτω από το νερό ως μέρος του «Project Neptune 100», ο καθηγητής Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα, ανέφερε πως σκοπεύει να ξαναβγεί στην επιφάνεια στις 9 Ιουνίου, όταν θα έχει συμπληρωσει την 100ή ημέρα του υποβρύχιου ταξιδιού του, σύμφωνα με το Associated Press.

Πώς ζούσε, όμως, όλες αυτές τις ημέρες; Ο Ντιτούρι, έτρωγε ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες γεύμα με αυγά και σολομό που μαγείρευε σε φούρνο μικροκυμάτων, έκανε γυμναστική καθημερινά και κοιμόταν συχνά.

Να σημειωθεί βέβαια, ότι το καταφύγιο αυτό δεν χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με τα υποβρύχια, για να ρυθμίσει την αυξημένη υποβρύχια πίεση.

Το προηγούμενο ρεκόρ των 73 ημερών, δύο ωρών και 34 λεπτών σημειώθηκε από δύο καθηγητές του Τενεσί, τον Μπρους Καντρέλ και τη Τζέσσικα Φέιν το 2014.

Η λογική της αποστολής αυτής είναι να διερευνηθεί, το κατά πόσο είναι εφικτό οι άνθρωποι να εποικίσουν τους ωκεανούς, με σεβασμό, σημείωσε ο Ντιτούρι.

Παρόλο που, ο Ντιτούρι, βρισκόταν κάτω από τον ωκεανό μπορούσε να πραγματοποιεί κανονικά τις διαλέξεις του, στο Πανεπιστήμιο που διδάσκει, μέσω διαδικτυακών μαθημάτων. Τις τελευταίες 74 ημέρες, έχει επικοινωνήσει με πάνω από 2.500 φοιτητές και φοιτήτριες, διεξάγοντας διαδικτυακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα.

Ο Ντιτούρι, υποστηρίζει ότι του αρέσει να ζει κάτω από τη θάλασσα, υπάρχει ένα πράγμα που του λείπει πραγματικά, όπως λέει χαρακτηριστικά: «Αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι ο ήλιος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ