Απαγωγή 50 μεταναστών από λεωφορείο στο Μεξικό
Ανανεώθηκε:
Περίπου 50 μετανάστες εξαφανίστηκαν την Τρίτη (16/5) στην πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί, στο κεντρικό Μεξικό, με τις τοπικές αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, καθώς εκτιμούν πως έχουν πέσει θύματα απαγωγής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το λεωφορείο, οι δύο οδηγοί του οποίου αγνοούνται επίσης, ανακαλύφθηκε βορειότερα, στην πολιτεία Νουέβο Λεόν.
Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ενημέρωσε πως έχει αναπτυχθεί Εθνοφρουρά στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Είναι άγνωστο πότε έγινε η απαγωγή.
Να σημειωθεί ότι, οι υπηρεσίες ασφαλείας του Νουέβο Λεόν ανέφεραν μέσω του Twitter ότι εννέα μετανάστες, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, διασώθηκαν. Όλοι τους κατάγονταν από την Ονδούρα και τη Βενεζουέλα.
Η γενική εισαγγελία του Σαν Λουίς Ποτοσί προσπαθεί να διαπιστώσει εάν οι άνθρωποι αυτοί περιλαμβάνονταν στην ομάδα των απαχθέντων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τυνησία: Εννέα μετανάστες νεκροί στα σύνορα με την Αλγερία
Περισσότεροι από 1700 Αφρικανοί πολεμούν για την Ρωσία στα μέτωπα της Ουκρανίας
23:59
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
23:49
Παραιτήθηκαν ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Συνήγορος του Πολίτη στη Βενεζουέλα
23:44
Γαλλία: Η ηθοποιός Ιζαμπέλ Ατζανί δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για φοροδιαφυγή
23:40