Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ θέλει να γίνει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
Έτοιμος να διαδεχθεί τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όταν η θέση μείνει κενή αργότερα φέτος εμφανίζεται ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας.
«Έλεγα πάντα ότι θα είναι μια καλή δουλειά. Αυτή είναι μια δουλειά που θα μου άρεσε», δήλωσε ο Ουάλας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa στο Βερολίνο.
«Αλλά μου αρέσει επίσης η δουλειά που κάνω τώρα. Εννοώ ότι το να είμαι υπουργός Άμυνας της βρετανικής κυβέρνησης σε μια περίοδο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, ακριβώς όπως ο Μπόρις Πιστόριους» είπε, αναφερόμενος στον Γερμανό υπουργό Άμυνας.
Μετά από 30 χρόνια περικοπών είναι «συναρπαστικό» ότι θα δοθούν τώρα χρήματα στον στρατό, είπε.
«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είναι μια φανταστική δουλειά και το ΝΑΤΟ είναι ένα απίστευτα ενδιαφέρον μέρος για την ασφάλεια όλων μας» είπε. «Αλλά δεν είναι κάτι που θα το αποφασίσω εγώ. Θα το αποφασίσουν όλοι οι άλλοι σύμμαχοι» είπε.
Η τελευταία θητεία του Στόλτενμπεργκ ως επικεφαλής του ΝΑΤΟ είχε παραταθεί για να συμβάλει στο να διασφαλισθεί η σταθερότητα στην συμμαχία με φόντο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η παρούσα θητεία του εκπνέει στα τέλη Σεπτεμβρίου και ο ίδιος έχει διαψεύσει δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για περαιτέρω παράταση.
Τα κράτη μέλη της συμμαχίας συνήθως συμφωνούν παρασκηνιακά ως προς το ποιος θα είναι ο επόμενος επικεφαλής του ΝΑΤΟ.
Μαζική κηδεία στη Γάζα για 112 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή το 2023
22:38
Χαλκιδική: Συνελήφθη 46χρονος που επέτρεψε στον ανήλικο γιο του τη χρήση Jet Ski
22:26
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 2 εκατ. ευρώ
22:14
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γουατεμάλα λόγω της ενεργοποίησης του ηφαιστείου Φουέγκο
22:10