Βρετανός ΥΠΕΞ: To Brexit θα είναι αμετάκλητο
Μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν "αμετάκλητη", προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, αναγνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι οριακό.
"Πρόκειται για μια αμετάκλητη απόφαση. Αν αποφασίσουν την αποχώρηση (από την Ευρωπαϊκή Ένωση) δεν θα υπάρξει επιστροφή. Η Βρετανία δεν θα μπορεί ποτέ ξανά να επανενταχθεί στην ΕΕ αργότερα παρά μόνο υπό όρους που θα ήταν απαράδεκτοι", όπως είναι για παράδειγμα η υποχρέωσή της να ενταχθεί στην ευρωζώνη και στη Ζώνη Σένγκεν, εξήγησε ο Χάμοντ κατά την άφιξή του στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο Χάμοντ επανέλαβε το μήνυμα που στέλνει συνεχώς τους τελευταίους μήνες ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. "Είναι πασιφανές ότι το συμφέρον της Βρετανίας είναι να παραμείνει μέλος της ΕΕ", είπε.
Ο Βρετανός υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπενθυμίσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι το Λονδίνο "αναμένει τη γρήγορη και πλήρη εφαρμογή" των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, εφόσον η Βρετανία παραμείνει μέλος της ΕΕ.
Την Μεγάλη Τρίτη οι 11 βουλευτές της δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Επιτροπή Δεοντολογίας
12:24
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτοί είναι οι 11 βουλευτές για τους οποίους ζητείται άρση ασυλίας - Την Μεγάλη Τρίτη επιτροπή δεοντολογίας
12:10
LIVE: Πόλεμος στην Μέση Ανατολή: Μάχες IDF με Χεζμπολάχ στον Λίβανο - Το Ιράν χτύπησε την Χάιφα
12:05
Στις 12:30 οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό
11:54