ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός κάθε ελέγχου η πυρκαγιά στην Κύπρο-Εκκενώνονται χωριά, βοήθεια και από την Ελλάδα

Εκτός κάθε ελέγχου η πυρκαγιά στην Κύπρο-Εκκενώνονται χωριά, βοήθεια και από την Ελλάδα

Για δεύτερη διαδοχική ημέρα, οι πυροσβέστες στην Κύπρο δίνουν μεγάλη μάχη, αλλά δεν καταφέρνουν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, στην Ευρύχου. Στις προσπάθειες συνδράμουν δύο καναντέρ, που έφθασαν το πρωί από την Ελλάδα και τρία από το Ισραήλ.

Από εδάφους επιχειρούν επιχειρούν σαράντα πυροσβεστικά οχήματα και μεγάλος αριθμός αντρών της πυροσβεστικής, του τμήματος δασών και της πολιτικής άμυνας.

Η φωτιά έκαψε μεγάλες δασικές εκτάσεις και πλησίασε κατοικημένες περιοχές, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα χωριά.

Ένας οδηγός οχήματος του τμήματος δασών τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, όταν το όχημα του ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό.

Νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και η κατάστασή του περιγράφεται ως κρίσιμη.

Επιπλέον, όπως γράφει το Newsbomb Κύπρου, ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών, τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Για την πυρκαγιά φέρεται να ευθύνεται ένας δωδεκάχρονος, ο οποίος ανέφερε στην Αστυνομία ότι προκάλεσε την πυρκαγιά στην προσπάθεια του να κάψει ξερά χόρτα με τη χρήση αναπτήρα στην αυλή του παππού του.

Στο σημείο έχει σπεύσει και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο θα τεθεί θέμα γρήγορης στήριξης των πληγέντων και αναδάσωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ