ΗΠΑ: Σε αδιέξοξο οι συνομιλίες για την αύξηση του ορίου του χρέους
Ανανεώθηκε:
Το πάγωμα των διαπραγματεύσεων με τον Λευκό Οίκο για την αύξηση του ορίου του χρέους ανακοίνωσε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι.
Η είδηση έκανε τις αγορές να αντιδράσουν νευρικά καθώς απομένει λίγος χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας
«Ναι, έχουμε μια παύση» είπε ο Μακάρθι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στο Κογκρέσο.
Νωρίτερα πηγή του Λευκού Οίκου παραδέχτηκε ότι υπάρχουν «πραγματικές διαφορές» με τους Ρεπουμπλικάνους και ότι οι συζητήσεις είναι «δύσκολες».
Η κυβέρνηση Μπάιντεν και η αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικάνων, που ελέγχουν τη Βουλή, δίνουν αγώνα με τον χρόνο προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία και να αποφύγουν τη στάση πληρωμών, μετά την 1η Ιουνίου. Εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει μέχρι τότε το όριο του αμερικανικού χρέους η χώρα μπορεί να σταματήσει να αποπληρώνει τα δάνειά της, μια δυνητικά καταστροφική πιθανότητα για τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.
Μόλις χθες ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Μακάρθι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι ήταν εφικτή μια κατ’ αρχήν συμφωνία. Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν γενναίες περικοπές στον προϋπολογισμό ώστε να εγκρίνουν την αύξηση του ορίου του χρέους. «Πίστευα πραγματικά ότι φτάσαμε σε ένα σημείο όπου ήταν ορατή μια διέξοδος» δήλωσε σήμερα ο Μακάρθι, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να δαπανήσουμε περισσότερα χρήματα την επόμενη χρονιά».
Νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Γκάρετ Γκρέιβς, ο οποίος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, είπε ότι είναι ώρα για μια «παύση» στις συνομιλίες, τις οποίες χαρακτήρισε «μη παραγωγικές» με τον Λευκό Οίκο.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ : Γιατί οι ταραχές στο Ιράν είναι διαφορετικές από άλλες φορές - Το διακύβευμα και ο παράγοντας «νέοι» (pics&vid)
11:00
«Το΄στρωσε» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας: Εντυπωσιακές εικόνες από Αράχωβα, Ιωάννινα, Ναυπακτία
10:58
Ρεζά Παχλαβί προς τους Ιρανούς: «Μην φεύγετε από τους δρόμους»
10:49
Τραγωδία στη Λάρισα: 55χρονος κατέρρευσε ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο
10:42