Ιαπωνία: Στη Σύνοδο Κορυφής της G7 ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανανεώθηκε:
Στη Σύνοδο Κορυφής της G7 θα συμμετάσχει σήμερα Σάββατο (20/5) ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι που διεξάγεται στην Ιαπωνία.
Ο ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να φτάσει σήμερα στη Χιροσίμα, όπου θα έχει διμερείς συναντήσεις με ηγέτες κρατών της «Ομάδας των Επτά».
«Ανυπόμονος» να τον συναντήσει είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν. Ο Σάλιβαν επιβεβαίωσε στον Τύπο ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει πλέον την πρωτοβουλία αρκετών χωρών της Δύσης για εκπαίδευση ουκρανών πιλότων σε F-16.
Κατά τη διάρκεια αυτής της εκπαίδευσης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μήνες, θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των μαχητικών αεροσκαφών, ο αριθμός τους και οι χώρες προέλευσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παρέμβαση της Κίνας για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία ζητά η Πολωνία
Πούτιν: Η Δύση προσπαθεί να διαλύσει τη Ρωσία σε δεκάδες μικρά κράτη
Στους 18.800 οι πυροσβέστες τη φετινή αντιπυρική περίοδο - Ενισχύονται Αττική και περιφέρεια
22:48
Ξανά από την Πέμπτη (19/3), τα δρομολόγια του Τραμ σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη - Σύνταγμα»
22:39
Φρουροί της Επανάστασης: Συνεχίζουμε τον πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Κατίμπ
22:29
Ιράν: Οι επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές φέρνουν ανεξέλεγκτες συνέπειες - Οι IDF έπληξαν ιρανικά πλοία στην Κασπία
22:20