Ιαπωνία: Στη Σύνοδο Κορυφής της G7 ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανανεώθηκε:
Στη Σύνοδο Κορυφής της G7 θα συμμετάσχει σήμερα Σάββατο (20/5) ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι που διεξάγεται στην Ιαπωνία.
Ο ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να φτάσει σήμερα στη Χιροσίμα, όπου θα έχει διμερείς συναντήσεις με ηγέτες κρατών της «Ομάδας των Επτά».
«Ανυπόμονος» να τον συναντήσει είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν. Ο Σάλιβαν επιβεβαίωσε στον Τύπο ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει πλέον την πρωτοβουλία αρκετών χωρών της Δύσης για εκπαίδευση ουκρανών πιλότων σε F-16.
Κατά τη διάρκεια αυτής της εκπαίδευσης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μήνες, θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των μαχητικών αεροσκαφών, ο αριθμός τους και οι χώρες προέλευσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παρέμβαση της Κίνας για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία ζητά η Πολωνία
Πούτιν: Η Δύση προσπαθεί να διαλύσει τη Ρωσία σε δεκάδες μικρά κράτη
Ο Τραμπ «παγώνει» τις επιθέσεις και το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ - Κατάπαυση του πυρός και στο Λίβανο
05:30
Αυστηροποίηση ποινών για τους πολίτες που δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ
05:00
Fuel Pass: Tι άλλαξε στη διαδικασία - Τα κριτήρια και τα ποσά
04:00
«Ανακαινίζω» και «Νταντάδες της γειτονιάς» - Από πού θα ξεκινήσει η κοινωνική αντιπαροχή
03:00