ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανικό δημοψήφισμα: υπέρ της παραμονής στην ΕΕ η συγγραφέας του Χάρι Πότερ

Βρετανικό δημοψήφισμα: υπέρ της παραμονής στην ΕΕ η συγγραφέας του Χάρι Πότερ
REUTERS/Luke MacGregor

Η J.K. Rowling, συγγραφέας της παγκοσμίως γνωστής σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ, χρησιμοποίησε την προσωπική της ηλεκτρονική σελίδα ως πλατφόρμα για να εκφράσει την απογοήτευσή της με την τροπή που έχει πάρει το Βρετανικό δημοψήφισμα.

Σε μία προσπάθεια να πείσει τους αναγνώστες της πως η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προτιμότερη, η Rowling εξέφρασε την απογοήτευσή της με την καμπάνια του Brexit λέγοντας πως είναι η «χειρότερη» από όσες μπορεί να θυμηθεί.

Η συγγραφέας υποστηρίζει πως ένας θεσμός σαν την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να προστατέψει την Ευρώπη από ακόμη μία αιματηρή σύγκρουση, δεν γίνεται να παρουσιάζεται σαν τον «Μεγάλο Αδελφό στο έργο του Τζορτζ Όργουελ».

Τονίζει επίσης πως εάν γνωρίζει καλά ένα πράγμα, αυτό είναι το πώς να δημιουργεί «τέρατα τα οποία μας φοβίζουν όλους», μία τακτική την οποία βλέπει να χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Brexit με σκοπό να παρουσιάσουν αρνητικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και να τρομοκρατήσουν τους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με τη Guardian όμως, παρά την αμετάκλητη στάση της προς στο δημοψήφισμα η Βρετανίδα συγγραφέας ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύει ότι όλοι όσοι είναι υπέρ του Brexit είναι και φανατικοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ