ΚΟΣΜΟΣ

Πύρινη λαίλαπα στην Κύπρο - Εκκενώθηκαν χωριά

Πύρινη λαίλαπα στην Κύπρο - Εκκενώθηκαν χωριά
TWITTER

Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με το newsbomb.com.cy και άλλοι δύο έχουν τραυματιστεί - ο ένας εξ αυτών σοβαρά - στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ευρύχου και μέχρι αυτή την ώρα μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Οι φλόγες έχουν πλησιάσει, κατά διαστήματα, απειλητικά κατοικημένες περιοχές με αποτέλεσμα οι Αρχές να εκκενώσουν τα χωριά Σπήλια, Κούρδαλι, Αγ. Ειρήνη και Καννάβια. Παρά το γεγονός ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει η μάχη με το πύρινο μέτωπο θα είναι ολονύχτια, ενώ οι ελπίδες όλων βρίσκονται στο πρώτο φως της μέρας που θα επιτρέψει στα εναέρια μέσα πυρόσβεσης να κάνουν ρίψεις νερού.

Ήδη στο νησί έχουν φτάσει δύο Canadair και δύο Super Puma από την Ελλάδα, ενώ με πυροσβεστικά αεροσκάφη συμμετέχει στην κατάσβεση και το Ισραήλ. Η Λευκωσία ζήτησε τη συνδρομή και άλλων ευρωπαϊκών χωρών και ήδη έχουν απαντήσει θετικά η Αγγλία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έκανε λόγο για τραγική κατάσταση και ευχαρίστησε Ελλάδα και Ισραήλ για την άμεση βοήθεια που παρείχαν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του και σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: "Τις δύσκολες αυτές ώρες βρισκόμαστε δίπλα στην κυβέρνηση της Κύπρου και το λαό που δοκιμάζονται. Ελληνικές δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί. Εύχομαι η επιχείρηση να ολοκληρωθεί γρήγορα
.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ