ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας στο Καλαί

Επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας στο Καλαί
REUTERS/Pascal Rossignol

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ εκατοντάδων μεταναστών και αστυνομικών σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Καλαί, της βόρειας Γαλλίας, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στον καταυλισμό των προσφύγων που είναι γνωστός με το όνομα "Ζούγκλα του Καλαί".

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης προχώρησαν σε ρίψεις δακρυγόνων με στόχο να απωθήσουν τους μετανάστες οι οποίοι με τη βοήθεια διαφόρων αντικειμένων προσπαθούσαν να διακόψουν την κυκλοφορία και να επιβιβαστούν σε φορτηγά που κατευθύνονταν προς τη Βρετανία.

Στα επεισόδια δεν τραυματίστηκε κανείς ούτε από την πλευρά των μεταναστών ούτε των αστυνομικών, επισήμαναν οι τοπικές αρχές.

Τουλάχιστον ένας μετανάστης συνελήφθη για «ρίψη αντικειμένων».

Η περιφερειακή οδός που οδηγεί στο λιμάνι έκλεισε από τις 16.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα πολλών χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητοδρόμου A16.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμπλοκές, που σημειώνονται πολύ συχνά, ξέσπασαν αυτήν την φορά μέρα μεσημέρι κι όχι κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως συνήθως.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταμέτρηση που έκανε η νομαρχία στα μέσα Μαΐου, στον καταυλισμό του Καλαί διαμένουν 3.913 πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των προσφύγων ο αριθμός τους ανερχόταν σε 5.188 ανθρώπους εκείνη την περίοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ