ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ξηλώνει την επιτελική ομάδα της εκστρατείας του

Ο Τραμπ ξηλώνει την επιτελική ομάδα της εκστρατείας του
REUTERS/Brendan McDermid

"Η φτώχεια φέρνει γκρίνια", λέει ο λαός και αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει και στο στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βλέποντας τα ποσοστά του να μην αυξάνονται και έτσι να απομακρύνεται ο... Λευκός Οίκος άρχισε να «ξηλώνει» το επιτελείο του.

Έπειτα από εβδομάδες φημολογίας σχετικά με διαφωνίες στο εσωτερικό του στρατοπέδου του μεγιστάνα αναφορικά με την στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, η οριστική ρήξη επιβεβαιώθηκε σήμερα καθώς ο αμφιλεγόμενος διευθυντής της εκστρατείας του Κόρεϊ Λεβαντόφσκι απαλλάχθηκε των καθηκόντων του χωρίς να έχουν απόλυτα διευκρινιστεί οι συνθήκες της απόλυσής του.

"Η Εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για τις Προεδρικές Εκλογές, που πέτυχε ένα ιστορικό ρεκόρ έχοντας συγκεντρώσει σχεδόν 14 εκατομμύρια ψήφους στις προκριματικές εκλογές, ανακοινώνει σήμερα ότι ο Κόρεϊ Λεβαντόφσκι δεν θα εργάζεται πλέον στην εκστρατεία" επεσήμανε η Χόουπ Χικς, εκπρόσωπος Τύπου της εκστρατείας του Τραμπ σε μια ανακοίνωση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπιζόταν εδώ και καιρό τον συνεργάτη του, στον οποίο είχε πιστώσει τις πρώτες νίκες του στις προκριματικές εκλογές, ιδίως στο Νιου Χαμσάιρ, τη δεύτερη κατά σειρά αμερικανική πολιτεία που ψήφισε, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όμως ο Κόρεϊ Λεβαντόφσκι αντιπροσώπευε τους περιορισμούς του μοντέλου Τραμπ. Ο επιχειρηματίας αψήφησε όλους τους κανόνες, καθώς πραγματοποίησε μια εκστρατεία διοργανώνοντας μαζικές συγκεντρώσεις και εκμεταλλευόμενος τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, παραμελώντας ωστόσο την άμεση επαφή με τους τοπικούς παράγοντες αλλά και με τους εθελοντές και περιορίζοντας τις διαφημιστικές δαπάνες.

Αυτός ο τρόπος της προεκλογικής εκστρατείας, με επίκεντρο το πρόσωπό του, περιόρισε όπως όλα δείχνουν την ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να κινηθεί σε διαφορετικές διαστάσεις και επομένως να κινητοποιήσει το σύνολο του εκλογικού σώματος των ΗΠΑ κι όχι μόνο τα 31 εκατομμύρια των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων που συμμετείχαν στις προκριματικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ