ΚΟΣΜΟΣ

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ από 19χρονο Βρετανό

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ από 19χρονο Βρετανό
REUTERS/Nancy Wiechec

Να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε ένας 19χρονος Βρετανός ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το CNN,o Michael Sandford ταξίδεψε από την Καλιφόρνια στο Λας Βέγκας, όπου ο Τραμπ είχε ομιλία, με στόχο να τον σκοτώσει. Ο 19χρονος, με το πρόσχημα ότι θέλει να πάρει ένα αυτόγραφο, πλησίασε τον μεγιστάνα και επιχείρησε να αρπάξει το όπλο ενός αστυνομικού και να το στρέψει κατά του υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα. Τότε συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Ο ίδιος είπε ότι οδήγησε από την Καλιφόρνια στο Λας Βέγκας μόνο και μόνο για να σκοτώσει τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό. Μάλιστα πρόσθεσε ότι αν δεν είχε συλληφθεί, θα προσπαθούσε πάλι και τον σκοτώσει, στην επόμενη συγκέντρωσή του στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Ο 19χρονος στις 17 Ιουνίου, σύμφωνα με το CNN, είχε επισκεφθεί ράντσο προκειμένου να μάθει πώς να πυροβολεί. Εκεί φέρεται να «άδειασε» 20 γεμιστήρες από Glock των 9mm και αυτή ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησε να πυροβολήσει. Ο Sandford φαίνεται να σχεδίαζε να πυροβολήσει τον Τραμπ εδώ και ένα χρόνο. Ωστόσο αποφάσισε να υλοποιήσει το σχέδιο του τώρα γιατί αισθάνθηκε πιο ικανός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Michael Sandford είναι από την Βρετανία και βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ, καθώς η βίζα του έχει λήξει. Δεν μένει σε κάποιο σπίτι αλλά στο αυτοκίνητό του στην Καλιφόρνια.

Ο Sandford θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την 5η Ιουλίου που θα διεξαχθεί η δίκη του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ