ΚΟΣΜΟΣ

Δεύτερος νεκρός πυροσβέστης στην Κύπρο

Δεύτερος νεκρός πυροσβέστης στην Κύπρο
Μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο EPA

Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην Κύπρο στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που καίει τους πρόποδες του Τροόδους για τρίτη συνεχή ημέρα. 

Ο δεύτερος δασοπυροσβέστης επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον δασοπυροσβέστη που έχασε χθες τη ζωή του, όταν το όχημά τους ανετράπη και έπεσε σε χαράδρα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, υπό έλεγχο έχει τεθεί το δυτικό μέρος της μεγάλης πυρκαγιάς, στην περιοχή Ευρύχου-Πλατάνια και καταβάλλεται προσπάθεια για περιορισμό των μετώπων στην περιοχή Σπήλια-Κούρδαλι, Κανναβιών και Αγίας Ειρήνης. Εντονότερο είναι το μέτωπο στην περιοχή Ασίνου.

Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν -πέραν των 60 πυροσβεστικών οχημάτων, του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Επαρχιακής Διοίκησης και Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και προσωπικό των υπηρεσιών αυτών- εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής που συνολικά αριθμούν πέραν των 350 ατόμων.

Ήδη στο νησί έχουν φτάσει δύο Canadair και δύο Super Puma από την Ελλάδα, ενώ με πυροσβεστικά αεροσκάφη συμμετέχει στην κατάσβεση και το Ισραήλ. Η Λευκωσία ζήτησε τη συνδρομή και άλλων ευρωπαϊκών χωρών και ήδη έχουν απαντήσει θετικά η Αγγλία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έκανε λόγο για τραγική κατάσταση και ευχαρίστησε Ελλάδα και Ισραήλ για την άμεση βοήθεια που παρείχαν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του και σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: "Τις δύσκολες αυτές ώρες βρισκόμαστε δίπλα στην κυβέρνηση της Κύπρου και το λαό που δοκιμάζονται. Ελληνικές δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί. Εύχομαι η επιχείρηση να ολοκληρωθεί γρήγορα.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ