ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες έξι ύποπτοι

Βέλγιο: Ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες έξι ύποπτοι
REUTERS/Francois Lenoir

Ελεύθεροι αφέθηκαν από την βελγική αστυνομία, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, έξι άτομα τα οποία ήταν υπό κράτηση για ανάκριση.

Οι βελγικές αρχές εξέταζαν αν υπάρχει σύνδεση με έναν άνδρα που είχε επιτεθεί με όπλο και είχε τραυματίσει τρία άτομα σε υπερταχεία που ταξίδευε μεταξύ του Άμστερνταμ και του Παρισίου τον Αύγουστο του 2015, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ο δράστης, τότε, είχε ακινητοποιηθεί ενώ έβγαινε από την τουαλέτα από δύο Αμερικανούς στρατιώτες που επέβαιναν στο τρένο και τον άκουσαν να γεμίζει το όπλο του. Είχε στην κατοχή του ένα ή δύο όπλα και το ένα από αυτά φέρεται ότι ήταν ένα καλάσνικοφ.

Οι νέες κρατήσεις ακολουθούν χρονικά μια σειρά από εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια το Σαββατοκύριακο, μετά από τις οποίες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σχεδιασμό επίθεσης σε τρεις άντρες.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ένας δικαστής είχε διατάξει έξι έρευνες σε σπίτια και είχε κρατήσει έξι άτομα στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών. Δεν βρέθηκε κανένα όπλο ή εκρηκτικό.

«Αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως είχε προβλεφθεί, μετά από ορισμένους ελέγχους», είπε εκπρόσωπος του ανώτατου κρατικού εισαγγελέα του Βελγίου. «Επίσης, δεν υπήρξαν κατηγορίες», πρόσθεσε.

Το Βέλγιο παραμένει σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού τρείς μήνες αφότου τρεις βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν 32 άτομα σε επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε βαγόνι του μετρό.

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα τρία άτομα που είχαν συλληφθεί το Σαββατοκύριακο σχεδίαζαν επιθέσεις ποδοσφαιρόφιλων που παρακολουθούν τους αγώνες του κυπέλλου Euro 2016 στις Βρυξέλλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ