Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στην Ισπανία - Πλημμύρισε νοσοκομείο στην Καρθαγένη
Αντιμέτωπη με εκτεταμένες πλημμύρες είναι η νοτιοανατολική Ισπανία, καθώς από τις ισχυρές βροχοπτώσεις οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, και έχουν κλείσει προληπτικά παιδικοί σταθμοί, σχολεία, αλλά και πανεπιστήμια
Οι μεγαλύτερες ζημιές και τα σοβαρότερα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στις περιοχές Μούρθια, Βαλένθια και Ανδαλουσία.
Στην Καρθαγένη δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα βυθίστηκαν στα λασπόνερα, ενώ συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για την απάντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών.
Επιπλέον νοσοκομείο στην Καρθαγένη πλημμύρισε, με τα νερά να έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους.
Στη Βαλένθια ορισμένες περιοχές δέχθηκαν τα τελευταία 24ωρα περισσότερη βροχή από όση δέχθηκαν συνολικά το προηγούμενο εξάμηνο, υπογραμμίζει η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία (ΑΕΜΕΤ).
Στην πόλη Οντινιέντ έπεσαν μέσα σε ένα 24ωρο 130 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, ρεκόρ βροχής για μήνα Μάιο εδώ και πάνω από 100 χρόνια.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν ύστερα από μια μακρά περίοδο ξηρασίας. Το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν το πιο «ξηρό» από το 1961 (όταν άρχισαν να καταγράφονται σχετικά στοιχεία), σύμφωνα με την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία.
Ακολούθησε στα τέλη Απριλίου ένα κύμα ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 38,8 βαθμούς Κελσίου, θυμίζοντας καύσωνα στην καρδιά του καλοκαιριού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκτεταμένες πλημμύρες στην Ισπανία - Συναγερμός σε Μούρθια, Βαλένθια και Ανδαλουσία
24ωρη απεργία των σιδηροδρομικων την Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημέρα έναρξης της δίκης για τα Τέμπη
20:45
Πωλήσεις όπλων 16 δισ. προς ΗΑΕ και Κουβέιτ ενέκρινε η Ουάσινγκτον
20:38
Θυελλώδεις άνεμοι με ριπές έως και 108 χιλιόμετρα την ώρα: Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής (χάρτες)
20:31
Υπερψηφίστηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας
20:20