ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία, λέει ο Πεσκόφ

Η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία, λέει ο Πεσκόφ
AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει στην Ουκρανία, είτε μέσω αυτής που η πολιτική ηγεσία της αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σκοπός της Μόσχας δεν είναι παρά «η ολοκλήρωση» της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», η εξασφάλιση της προστασίας «των συμφερόντων της», είπε ο κ. Πεσκόφ, «είτε μέσω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είτε με οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο μέσο».

Ο Πεσκόφ απαντούσε σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως η Ρωσία θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο να «παγώσει» την ένοπλη σύρραξη, 15 μήνες ακριβώς αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τον στρατό του να προχωρήσει στην εισβολή στην επικράτεια της Ουκρανίας.

Σφοδρές μάχες στο πεδίο

Εν τω μεταξύ, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ ισχυρίστηκε την Τρίτη ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν το νοτιοδυτικό άκρο της πόλης Μπαχμούτ και οι μάχες στην ίδια την πόλη έχουν μειωθεί. Έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι οι δυνάμεις του Κιέβου είχαν σημειώσει κάποια πρόοδο «στις πλευρές στα βόρεια και νότια του Μπαχμούτ» και ότι οι ρωσικές δυνάμεις, που λένε ότι έχουν καταλάβει την ίδια την πόλη, συνέχιζαν να εκκαθαρίζουν περιοχές που ελέγχουν.

Την ίδια ώρα, το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι τη Δευτέρα η Ρωσία πραγματοποίησε 20 πυραυλικές επιδρομές κατά των περιφερειών Ντνιπροπετροφσκ, Ζαπορίζια και Χάρκοβο, χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M και αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 την τελευταία ημέρα. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 48 αεροπορικές επιδρομές χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed και στόχευσε τόσο πολιτικούς όσο και στρατιωτικούς στόχους με έως και 90 χτυπήματα χρησιμοποιώντας συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ