ΚΟΣΜΟΣ

Φον Ντερ Λάιεν: Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες στην Ιταλία

Φον Ντερ Λάιεν: Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες στην Ιταλία
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν AP/Japan Pool

Στις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας της Εμίλια Ρομάνιαβρίσκεται αυτές τις ώρες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιενμετά από τη συνάντησή της με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Συγκεκριμένα, μετά από την συνάντησή τους μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε: «βλέποντας από κοντά τις τόσες καταστροφές και πλημμύρες, ράγισε η καρδιά μου, αλλά ήταν χρήσιμο για να αντιληφθώ το μέγεθος των προβλημάτων και να καταλάβω πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν».

«Είμαι εδώ για να στείλω ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα: η Ευρώπη είναι μαζί σας», συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε, επίσης, ότι η κύρια οικονομική βοήθεια της ΕΕ θα δοθεί διαμέσου του Ταμείου Αλληλεγγύης και ότι θα πρέπει, πρώτα, να γίνει μια οριστική αποτίμηση των ζημιών, μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

«Θα υιοθετήσουμε μια βαθμιαία προσέγγιση και θα συνεργαστούμε αποδοτικά με την κυβέρνηση της Ρώμης», ολοκλήρωσε.

Από την μεριά της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι «η σημερινή παρουσία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποτελεί μια επιλογή κάθε άλλο παρά τυπική» και πως «θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη στήριξη στην αγροτική παραγωγή της περιοχής».

«Θέλω να πω κάτι ακόμη, στην πρόεδρο της Κομισιόν: πριν δυο ημέρες, όταν επισκέφθηκα την όλη αυτή περιοχή, με εξέπληξε ιδιαίτερα η αντίδραση των κατοίκων που, με μεγάλη αξιοπρέπεια, άρχισαν ήδη να ξαναχτίζουν τα σπίτια τους. Είναι μια πραγματικότητα που μας θέτει ενώπιον μιας μεγάλης ευθύνης, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των ανθρώπων αυτών», κατέλεξε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ