ΚΟΣΜΟΣ

Αγωνία για την υγεία της Σελίν Ντιόν - Ακύρωσε ολόκληρη την παγκόσμια περιοδεία της

Αγωνία για την υγεία της Σελίν Ντιόν - Ακύρωσε ολόκληρη την παγκόσμια περιοδεία της
Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

Ανησυχία έχει προκαλέσει η κατάσταση της υγείας της Σελίν Ντιόν, μετά την ανακοίνωσή της πως ακυρώνει ολόκληρη την παγκόσμια περιοδεία της, καθώς συνεχίζει τη μάχη της με την ανίατη ασθένεια stiff-person.

Η διάσημη τραγουδίστρια έχει διαγνωσθεί με το συγκεκριμένο σύνδρομο, μια κατάσταση, όπως είπε, που δεν της επιτρέπει να τραγουδήσει όπως θα ήθελε. Μάλιστα, η τραγουδίστρια ανακοίνωσε ότι ακυρώνει ολόκληρη την περιοδεία της με τίτλο «Courage», καθώς συνεχίζει να παλεύει με αυτή τη σπάνια νευρολογική διαταραχή.

Η ανακοίνωση:

«Λυπάμαι πολύ που σας απογοητεύω όλους για άλλη μια φορά», έγραφε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα social media της τραγουδίστριας. «Δουλεύω πολύ σκληρά για να ανακτήσω τη δύναμή μου, αλλά η περιοδεία μπορεί να είναι πολύ δύσκολη ακόμα και όταν είσαι 100%. Δεν είναι δίκαιο για εσάς να συνεχίσουμε να αναβάλλουμε τις παραστάσεις, και παρόλο που μου ραγίζει την καρδιά, το καλύτερο είναι να ακυρώσουμε τα πάντα τώρα μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να επιστρέψω ξανά στη σκηνή. Θέλω να ξέρετε όλοι, δεν τα παρατάω… και ανυπομονώ να σας ξαναδώ!».

https://www.instagram.com/p/CstKOQtAJhs/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι συνεχόμενες αναβολές του Δεκεμβρίου

Η Σελίν Ντιόν ανέβαλε αρκετές εμφανίσεις τον Δεκέμβριο, αφότου γνωστοποίησε ότι είχε διαγνωστεί με το σύνδρομο stiff-person. Πρόκειται για «ένα σπάνιο, προοδευτικό σύνδρομο που επηρεάζει το νευρικό σύστημα, ειδικά τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό», σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού. «Ενώ εξακολουθούμε να μαθαίνουμε για αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα», είχε δηλώσει τότε η Ντιόν. «Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδάω όπως έχω συνηθίσει».

Τι είναι το Stiff Person Syndrome

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (Stiff Person Syndrome) είναι μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή της κίνησης που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα (τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό).

Τα άτομα με αυτή την πάθηση παρουσιάζουν πρώτα μια σκλήρυνση των μυών του κορμού τους ακολουθούμενη, με την πάροδο του χρόνου, από την ανάπτυξη ακαμψίας στα πόδια και σε άλλους μύες του σώματος.

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (stiff person syndrome) ονομάζεται επίσης σύνδρομο Moersch-Woltman. Μπορεί επίσης να προκαλέσει επώδυνους μυϊκούς σπασμούς. Οι μυϊκοί σπασμοί συμβαίνουν τυχαία ή μπορεί να προκληθούν από θόρυβο, συναισθηματική δυσφορία και ελαφρύ σωματικό άγγιγμα.

Με την πάροδο του χρόνου, το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου μπορεί να οδηγήσει σε αλλοιωμένη στάση του σώματος. Οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα του ασθενούς να περπατάει ή να κινείται. Μερικοί ασθενείς χρειάζονται συνεχή θεραπεία για χρόνια για να διαχειριστούν τα συμπτώματα και να διατηρήσουν κάποια ποιότητα ζωής.

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου πιστεύεται ότι είναι μέρος ενός ευρέος φάσματος παρόμοιων ασθενειών που αφορούν μια περιοχή του σώματος και στη συνέχεια εξαπλώνονται σε όλο το σώμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ