ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Συνελήφθησαν οικείοι του δράστη της δολοφονίας του αστυνομικού

Γαλλία: Συνελήφθησαν οικείοι του δράστη της δολοφονίας του αστυνομικού
FACEBOOK

Τρεις άνθρωποι από το περιβάλλον του Λαροσί Αμπάλα, του δράστη της δολοφονίας ενός αστυνομικού και της συντρόφου του, συνελήφθησαν την Τρίτη ως ύποπτοι για παρακολουθήσεις με στόχο αστυνομικούς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Ο ένας από τους τρεις είχε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, φάκελο για εξτρεμιστικές σχέσεις. Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, είχαν παρακολουθήσει αστυνομικούς κυρίως με την ευκαιρία μιας εορταστικής συγκέντρωσης στον νομό Ιβελίν, δυτικά του Παρισιού όπου εργάζονταν τα δύο θύματα του Αμπάλα, ο Ζαν-Μπατίστ Σαλβέν και η Τζέσικα Σνεντέρ.

Οι ερευνητές θα επιχειρήσουν να προσδιορίσουν αν οι συλληφθέντες έχουν ή όχι σχέση μ' αυτή τη διπλή δολοφονία, που διαπράχθηκε το βράδυ της 13ης Ιουνίου στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τον 25χρονο Λαροσί Αμπάλα. Ο τελευταίος σκοτώθηκε κατά την επέμβαση επίλεκτων αστυνομικών.

Άλλοι δύο οικείοι του τζιχαντιστή, οι Σαάντ Ρατζρατζί και Σαράφ-Ντιν Αμπερούζ, 27 και 29 ετών, είχαν τεθεί υπό κράτηση ήδη από το Σάββατο στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για «διασύνδεση με τρομοκράτη κακοποιό», καθώς οι δικαστές δεν τους κατηγορούν στο στάδιο αυτό για άμεση συνέργεια στη διπλή δολοφονία.

Είχαν καταδικαστεί με τον Αμπάλα τον Σεπτέμβριο του 2013 κατά τη δίκη ενός δικτύου που έστελνε τζιχαντιστές στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, οι ερευνητές βρήκαν στη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησαν στην κατοικία του Ραάντ Ρατζρατζί την ιντερνετική διεύθυνση του Φαμπιάν Κλεν.

Αυτός ο γάλλος τζιχαντιστής, το όνομα του οποίου εμφανίζεται σε πολυάριθμες υποθέσεις τρομοκρατίας, είναι ο συντάκτης του μηνύματος του Ισλαμικού Κράτους με το οποίο η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και το Σεν-Ντενί (130 νεκροί).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ