Ερντογάν: Η συμβολική επίσκεψη στον τάφο του Μεντερές και το μήνυμά της
Ανανεώθηκε:
Μία ξεχωριστή στάση είχε το προεκλογικό του πρόγραμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μία ημέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε τον τάφο του πρώην πρωθυπουργού Αντνάν Μεντερές και κατέθεσε στεφάνι.
Η κίνηση καθόλου τυχαία καθώς σήμερα είναι η επέτειος του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 1960 που οδήγησε στην καταδίκη σε θάνατο του Μεντερές και δύο υπουργών του.
Παράλληλα βρήκε την ευκαιρία να υπενθυμίσει ότι ο ίδιος επέζησε ενός πραξικοπήματος.
«Ο Μεντερές, που έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές του έθνους μας με τις υπηρεσίες που πρόσφερε στη χώρα μας ως πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και ως πρωθυπουργός, εκτελέστηκε με απόφαση ενός ψευδεπίγραφου δικαστηρίου που έστησε ηγεσία του πραξικοπήματος» ανέφερε ο Ερντογάν για να προσθέσει: «Όσο υπάρχει ο κόσμος ο Μεντερές θα μνημονεύεται με ευλογίες και προσευχές. Όσοι δε υποστηρίζουν όλο αυτό που έγινε, μνημονεύονται με μίσος από το έθνος μας και έτσι θα συνεχίζουν να μνημονεύονται».
Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να πάνε στις κάλπες «Ειδικά για εμάς είναι ξεχωριστή ημέρα» κατέληξε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Ερντογάν αποκοιμήθηκε σε διακαναλική συνέντευξη και έγινε viral
Εκλογές στην Τουρκία: Απόλυτο φαβορί ο Ερντογάν - Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
FT: Επίθεση drone σε μεγάλο πετρελαιαγωγό στη Σαουδική Αραβία παρά την εκεχειρία
23:35
Σε εξέλιξη κεκλεισμένων των θυρών η συνάντηση Τραμπ - Ρούτε: Στο επίκεντρο η θέση ων ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ
23:33
Ιράν: Κλειστά παραμένουν τα Στενά του Ορμούζ μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης
23:24
Επανέρχονται κανονικά τα καθημερινά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια
23:22