ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Τουρκία: «Bye bye Κεμάλ» - Το πρώτο μήνυμα Ερντογάν μετά τη νίκη

Εκλογές Τουρκία: «Bye bye Κεμάλ» - Το πρώτο μήνυμα Ερντογάν μετά τη νίκη
Murad Sezer/Pool Photo via AP

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη επινίκια ομιλία του απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη υποσχέθηκε ότι θα είναι μαζί με τον τουρκικό λαό ως το θάνατο.

Παράλληλα έστειλε το μήνυμά του στον τουρκικό λαό, στην αντιπολίτευση και έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας.

Η ομιλία του άρχισε με τον Τούρκο πρόεδρο να τραγουδά η «αγάπη αυτή δεν τελειώνει» πριν στείλει το μήνυμά του στον τουρκικό λαό, στην αντιπολίτευση και να δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας.

«Είμαστε ερωτευμένοι με την Κωνσταντινούπολη» είπε αρχικά. «Σήμερα είναι διαφορετικά εδώ. Ολόκληρη η Κωνσταντινούπολη είναι διαφορετική. Από καρδιάς σας χαιρετίζω και σας συγχαίρω. Ζήσαμε μία γιορτή δημοκρατίας. Πήγατε στις κάλπες και με γνώμονα το μέλλον των παιδιών σας εκφράσατε τη βούλησή σας. Ευχαριστώ όλους σας».

«Αγαπητοί μου φίλοι, με σεβασμό στην εκλογική διαδικασία, την ολοκληρώσαμε και στο δεύτερο γύρο και ανάμεσα σε δύο θρησκευτικές γιορτές μπορέσαμε να γιορτάσουμε σήμερα μια γιορτή δημοκρατίας. Ευχαριστώ όσους πήγαν στις κάλπες για το μέλλον τους και των παιδιών τους» συνέχισε.

«Ευχαριστώ τους εθελοντές που ήταν πάνω στους κάλπες, τα στελέχη, όλους. Συγχαίρω και τις γυναίκες μας, τους νέους και όλα τα αδέλφια που ψήφισαν το AKP είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή τους και την προτίμησή τους για τα επόμενα πέντε χρόνια, που μου έδωσαν για άλλη μια φορά την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Κάθε μέλος του κόμματος το ευχαριστώ.

Πρώτα ο Θεός, θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας, όπως και επί 21 χρόνια. Hαγάπη αυτή δεν τελειώνει εδώ, έτσι δεν είναι; Κοιτάξτε τον bye-bye Κεμάλ αυτή η πορεία δεν τέλειωσε εδώ. Εμείς ανήκουμε στην Τουρκία και η Τουρκία σε εμάς.

Αν θέλετε, ας πούμε άλλη μια φορά bye-bye Κεμάλ. Εσείς δώσατε την απάντηση σε αυτή την πρόσκλησή μας», είπε καταχειροκροτούμενος ο Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ