ΚΟΣΜΟΣ

Facebook: Αφεντικό και για τα επόμενα χρόνια ο Ζούκερμπεργκ

Facebook: Αφεντικό και για τα επόμενα χρόνια ο Ζούκερμπεργκ

Κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων του Facebook που έγινε το πρωί της Τρίτης, ένας από τους επενδυτές έκανε μία περίεργη ερώτηση στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Ένα από τα μειονεκτήματα του να είσαι επιτυχημένος και πλούσιος είναι ότι δημιουργείς κάποια δυσαρέσκεια στους ανθρώπους», είπε και πρόσθεσε: «Πώς έχεις καταφέρει να γίνεις αγαπητός από όλο τον κόσμο;».

Αυτή μπορεί να φαίνεται σαν μια τυχαία ερώτηση από έναν εκκεντρικό άνθρωπο. Αλλά το πώς βλέπει ο κόσμος τον Ζούκερμπεργκ, και το πώς ο Ζούκερμπεργκ βλέπει τον κόσμο είναι πιο σημαντικό από ποτέ για το Facebook. Αυτό συμβαίνει γιατί ενδεχομένως για τις επόμενες δεκαετίες, το μέλλον του Facebook θα είναι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με το Wired, οι μέτοχοι του Facebook ψήφισαν την έγκριση της αναδόμησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που διασφαλίζει ότι ο Ζούκερμπεργκ κατέχει την πλειοψηφία αυτών στην κατοχή του ακόμη και αν εκδοθούν και άλλες μετοχές. Αυτό σημαίνει ότι το μεγάλο αφεντικό θα συνεχίσει να «πιλοτάρει» την εταιρεία για μερικά χρόνια ακόμη.

Ο Ζούκερμπεργκ απάντησε: «Για να κρατήσεις τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το Facebook, πρέπει να είσαι σαφής με αυτό που προσπαθείς να κάνεις. Αν λες ακριβώς τι σε ενδιαφέρει και το πώς θα πάρεις μία απόφαση και το πώς θα επενδύσεις σε αυτό, τότε οι άνθρωποι που θέλουν να είναι μέρος της ιδέας σου θα είναι εκεί και όσοι δεν θέλουν μπορούν να επιλέξουν να μην είναι».

Όπως φαίνεται το αφεντικό του Facebook δεν πάει πουθενά, καθώς μέχρι στιγμής περισσότεροι από 1,65 δις άνθρωποι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα κάθε μήνα, κάτι που δεν ωθεί τους μετόχους της εταιρείας να θέλουν άλλον υπεύθυνο πάνω από τα κεφάλια τους. Περισσότεροι από 1 δις άνθρωποι επισκέπτονται το Facebook καθημερινώς μέσω κινητού τηλεφώνου, με την εταιρεία να είχε έσοδα 5 δις δολάρια μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2016. Με άλλα λόγια, ο Ζούκερμπεργκ δεν είναι απωθητικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ