ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε αποθήκη όπλων

Λιβύη: 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε αποθήκη όπλων
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Stringer

Τουλάχιστον 29 άμαχοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στην έκρηξη που σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών στην πόλη Γκαράμπουλι της δυτικής Λιβύης.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, η αποθήκη πυρομαχικών ελεγχόταν από μια ένοπλη οργάνωση, όμως τα μέλη της εγκατέλειψαν το στρατόπεδό τους έπειτα από συγκρούσεις με κατοίκους της πόλης. Η έκρηξη, σημειώθηκε όταν κάτοικοι της πόλης μπήκαν στο στρατόπεδο. Δεν ωστόσο σαφές μέχρι τώρα τι την προκάλεσε και αν πρόκειται για ατύχημα.

«Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται και προσπαθούμε να τους μεταφέρουμε στα κοντινότερα νοσοκομεία», ανέφερε ο αξιωματούχος, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον τριάντα τραυματίες.

Κάτοικος της πόλης Γκαράμπουλι- ο οποίος επιβεβαίωσε τον αριθμό των θανάτων- δήλωσε πως οι συγκρούσεις με τα μέλη της ένοπλης οργάνωσης ξέσπασαν εξαιτίας μιας διένεξης ανάμεσα σε έναν καταστηματάρχη και σε έναν από τους άνδρες αρνήθηκε να τον πληρώσει.

Μια πηγή που πρόσκειται στις υπηρεσίες ασφαλείας αναφέρει ότι είναι πιθανόν οι παραστρατιωτικοί, στους οποίους ανήκε η αποθήκη πυρομαχικών να την παγίδευσαν πριν φύγουν.

Μετά τις συγκρούσεις, ντόπιοι διαδήλωσαν αποκλείοντας τον βασικό παραλιακό δρόμο που συνδέει τη Μισράτα με την Τρίπολη. Η Γκαράμπουλι βρίσκεται περίπου 50 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης και 140 χλμ. δυτικά της Μισράτας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ