ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Νέα και πιθανόν αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου από την Πιονγιάνγκ

Νότια Κορέα: Νέα και πιθανόν αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου από την Πιονγιάνγκ
Παλαιότερη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, όπως την έδωσε στη δημοσιότητα το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Β. Κορέας KCNA στην Πιονγιάνγκ (Pyongyang), την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 KCNA/via REUTERS/File Photo

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου μέσου βεληνεκούς από τις ανατολικές της ακτές, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας στη Σεούλ (Seoul).

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας δεν θέλησε να διευκρινίσει τι είδους πύραυλος εκτοξεύθηκε δοκιμαστικά.

Ιάπωνες και Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πως η Πιονγιάνγκ (Pyongyang) προετοιμαζόταν εδώ και ημέρες να προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου μέσου βεληνεκούς Musudan.

Σύμφωνα, ωστόσο, με αξιωματούχο των ένοπλων δυνάμεων της Σεούλ, η δοκιμή του στρατηγικού πυραύλου απέτυχε.

Αυτή ήταν η πέμπτη στη σειρά δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου Musudan από τις 15 Απριλίου. Όλες οι δοκιμές κατέληξαν σε έκρηξη του πυραύλου λίγο μετά από την εκτόξευση. Ο συγκεκριμένος τύπος βαλλιστικού πυραύλου είχε ενταχθεί στο βορειοκορεατικό οπλοστάσιο το 2007.

Εκπρόσωπος της Διοίκησης Ειρηνικού (USPACOM) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων δήλωσε ότι το Πεντάγωνο κατέγραψε την εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, χωρίς να δώσει καμιά άλλη λεπτομέρεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ