ΚΟΣΜΟΣ

Σπάνιο θέαμα για τουρίστες στην Κένυα - Αντίκρισαν ζέβρα αλμπίνο σε σαφάρι

Σπάνιο θέαμα για τουρίστες στην Κένυα - Αντίκρισαν ζέβρα αλμπίνο σε σαφάρι
Φωτογραφία αρχείου από ζέβρα PIXABAY

Ένα σπάνιο θέαμα αντίκρισαν τουρίστες που έκαναν σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα στην Κένυα, όταν ο οδηγός τους ανακάλυψε ότι μέσα σε ένα κοπάδι από ζέβρες βρισκόταν και μία ζέβρα αλμπίνο.

Τα αλμπίνο ζώα είναι σπάνια στη φύση, κυριολεκτικά ένα στο εκατομμύριο, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που γοητεύτηκαν από αυτά στην αρχαιότητα, με κάποιους πολιτισμούς να τα θεωρουν ζώα ιερά, ενώ κάποιους άλλους δαιμονικά.

Τα ζώα με αλμπινισμό παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά με τους ανθρώπους με αλμπινισμό, όπως ανοιχτόχρωμο τρίχωμα, χρώμα ματιών κλπ.

Ένας τρόπος για να ξεχωρίσει κανείς ένα ζώο με αλμπινισμό από οποιοδήποτε ανοιχτόχρωμο ζώο, είναι να παρατηρήσει τα μάτια του, τα οποία θα έχουν ένα ανοιχτό ροζ χρώμα, εξαιτίας των αιμοφόρων αγγείων που είναι χρωματισμένα.

Αυτή η πάθηση επηρεάζει την καθημερινότητα του ζώου, καθώς αποτελεί εύκολο στόχο για τους λαθροκυνηγούς και συλλέκτες λόγω του λευκού χρώματος και της αδυναμίας του να καμουφλαριστεί όπως τα υπόλοιπα ζώα του ίδιου είδους.

Αυτή η αδυναμία οδηγεί σύμφωνα με μερικούς ερευνητές στην περιθωριοποίηση του αλφικού ζώου από την υπόλοιπη αγέλη, για να μην αποτελέσουν εύκολη λεία για τους θηρευτές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ