ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή Μαντλίν: Τι ανακάλυψε η αστυνομία στις τελευταίες έρευνες στην Πορτογαλία

Μικρή Μαντλίν: Τι ανακάλυψε η αστυνομία στις τελευταίες έρευνες στην Πορτογαλία
Έρευνες για την υπόθεση της Μαντλίν σε πορτογαλική δεξαμενή AP Photo/Joao Matos

Πολλά «νέα αντικείμενα» ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακάν, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας της περασμένης εβδομάδας (24 - 30/6) σε μια δεξαμενή στην Πορτογαλία. 

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Sky News οι τελευταίες έρευνες στην Πορτογαλία πραγματοποιήθηκαν μετά από αιτήματα Γερμανών ερευνητών.

Τον Ιούνιο του 2020, η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι πίστευε ότι η Μαντίλ ήταν νεκρή και προχώρησε στην εκτίμηση ότι ο παιδόφιλος Κρίστιαν Μπρούκνερ ήταν υπεύθυνος για το θάνατό της.

Σε ενημέρωση της Εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊγκ την Πέμπτη (1/6) αναφέρεται:

«Η επιχείρηση έρευνας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή της δεξαμενής Αράντ στην Πορτογαλία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (1/6) μετά από τρεις ημέρες όπως είχε προγραμματιστεί».

«Ερευνήθηκε πλήρως μια προηγουμένως καθορισμένη περιοχή κατά μήκος της δεξαμενής για πιθανά στοιχεία» σημειώνεται.

Στη συνέχεια, ενημέρωσαν πως «στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν ορισμένα αντικείμενα, τα οποία θα αξιολογηθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.


Δεν είναι ακόμη δυνατό να πούμε εάν ορισμένα από τα στοιχεία σχετίζονται όντως με την υπόθεση Madeleine McCann».

Υπενθυμίζεται ότι, η Μαντλίν είναι το κορίτσι που εξαφανίστηκε σε ηλικία τριών ετών, το 2007 στην Praia da Luz στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου βρισκόταν για διακοπές με την οικογένειά της.

Η Εισαγγελία ευχαρίστηκε επίσης την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου, την Πορτογαλία και το προσωπικό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας της Γερμανίας για την «άριστη και πολύ εποικοδομητική» συνεργασία.

«Οι έρευνες που διεξάγονται εδώ στο Μπράουνσβαϊγκ για τον 46χρονο ύποπτο, (σ.σ. Κριστιαν Μπρούκνερ) αναμένεται να συνεχιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, δύτες εθεάθησαν να μπαίνουν στο νερό και να εξετάζουν τους γύρω θαμνώνες κατά την τριήμερη έρευνα που ολοκληρώθηκε στις 25 Μαΐου.

Η δεξαμενή βρίσκεται περίπου 31 μίλια από το σημείο που χάθηκε το βρετανικό μικρό παιδί στην Praia da Luz στο Αλγκάρβε πριν από 16 χρόνια.

Στην συγκεκριμένη περιοχή είχαν διεξαχθεί έρευνες και το 2008, μετά από εντολή του Πορτογάλου δικηγόρου Μάρκος Αραγκάο Κορέια, ο οποίος πλήρωσε, δε, ειδικούς δύτες για να ελέγξουν την τοποθεσία.

Να σημειωθεί πως, ο φερόμενος ως ύποπτος για την υπόθεση, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στην περιοχή της Algarve από όπου χάθηκε η Μαντλίν, αλλά δεν έχουν προκύψει επαρκή στοιχεία για να κατηγορηθεί για την υπόθεση εξαφάνισης.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ