ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θανατώθηκε τζάγκουαρ κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θανατώθηκε τζάγκουαρ κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας
twitter / Care2

Συνήθεια που γίνεται "λατρεία" φαίνεται πως είναι η θανάτωση ζώων το τελευταίο διάστημα, με πιο πρόσφατο θύμα ένα τζάγκουαρ με το όνομα Τζούμα, το οποίο συμμετείχε τη Δευτέρα σε λαμπαηδρομία στην πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Όπως γράφουν βραζιλιάνικα και διεθνή ΜΜΕ, η ειδική τελετή έλαβε χώρα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας. Όταν αυτή πέρασε από τον ζωολογικό κήπο του Ρίο, εκεί την περίμεναν στρατιώτες, αλλά και τα ζώα του κήπου, ανάμεσα στα οποία η Τζούμα και ένα ακόμα τζάγκουαρ.

Αμφότερα ήταν εξημερωμένα, αλλά επειδή τα ζώα δεν συνηθίζουν τις τελετές για Ολυμπιακούς Αγώνες, η Τζούμα κάποια στιγμή αγχώθηκε, σηκώθηκε από το έδαφος όπου την είχαν διατάξει να κάθεται και άρχισε να «κινείται απειλητικά» προς τους ανθρώπους. Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς, μάλιστα έπεσε πάνω σε έναν από τους στρατιώτες.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και οι υπεύθυνοι του κήπου τη σημάδεψαν με αναισθητικά βέλη. Κι όταν δεν βρήκαν στόχο, έθεσαν σε εφαρμογή το αμέσως επόμενο σχέδιο. Σφαίρες. Η Τζούμα πλήρωσε όλα τα στάδια της ανθρώπινης ματαιοδοξίας. Τόσο αυτό που τα θέλει να κλείνονται σε κλουβιά ώστε να διασκεδάζουν οι άνθρωποι, όσο και το πιο εξελιγμένο, αυτό του να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις...

juma 3

twitter / xhsports

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, η νέα θανάτωση ζώου έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Βραζιλίας.

JUMA2

twitter / nationalgeographic

Ανακοίνωση της Μπρίτανι Πιτ, εκπροσώπου αμερικανικής οργάνωσης που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων, τα λέει όλα μέσα σε λίγες γραμμές:

«Άγρια ζώα κρατούνται όμηροι και εξαναγκάζονται να κάνουν πράγματα τα οποία είναι τρομακτικά, επίπονα και αφύσικα. Και πολλές φορές αποτελούν ωρολογιακές βόμβες. Οι πράξεις μας τα θέτουν σε κίνδυνο. Και συχνά θέτουν σε κίνδυνο και εμάς τους ίδιους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ