ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αγοράζει τη Starlink του Μασκ για την Ουκρανία
Η δορυφορική διαδικτυακή υπηρεσία Starlink, υπέγραψε σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, το οποίο αγοράζει τις δορυφορικές αυτές υπηρεσίες για την Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται ότι την Starlink, την ξεκίνησε ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, και την υπογραφή της σύμβασης έκανε γνωστή σε ανακοίνωση του Πενταγώνου.
«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με μια σειρά διεθνών εταίρων για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία διαθέτει τις ανθεκτικές δορυφορικές και επικοινωνιακές δυνατότητες που χρειάζεται. Οι δορυφορικές επικοινωνίες αποτελούν ένα ζωτικό τομέα στο συνολικό δίκτυο επικοινωνιών της Ουκρανίας και το υπουργείο συνάπτει συμβάσεις με την Starlink για υπηρεσίες αυτού του τύπου», αναφέρει η ανακοίνωση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ: Προειδοποιεί για «μπλόκο» στη βίζα σε όσους «υποδαυλίζουν τη βία» στο Σουδάν
ΚΟΣΜΟΣ
Οι ΗΠΑ στέλνουν οπλικά συστήματα 300 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία
ΕΛΛΑΔΑ
Μπούγας υφ. Δικαιιοσύνης για πυροβολισμούς στο Εφετείο: Όπου υπάρχουν κενά ασφαλείας θα συμπληρωθούν (vid)
15:47
ΚΟΣΜΟΣ
Στάρμερ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων στη Βρετανία
15:36
ΕΛΛΑΔΑ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 του μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλεισουν νωρίτερα αύριο και μεθαύριο
15:26
ΚΟΣΜΟΣ
Υεμένη: Κατελήφθη τάνκερ από ενόπλους στον Κόλπο του Άντεν
15:24
ΚΟΣΜΟΣ