ΚΟΣΜΟΣ

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Κοσμοσυρροή στον Πειραιά - Έχουν κοπεί τουλάχιστον 15.000 εισιτήρια

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Κοσμοσυρροή στον Πειραιά - Έχουν κοπεί τουλάχιστον 15.000 εισιτήρια
Φωτογραφία ατόμων που αναχωρούν για νησιά στο λιμάνι του Πειραιά INTIME/ Λιάκος Γιάννης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευή 2/6, η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, να αποπλέουν με πληρότητα 100%.

Παράλληλα, η Τροχαία είναι ήδη προετοιμασμένη και έχει πάρει μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έχουν «κοπεί» ήδη 15.000 εισιτήρια, και έχουν προγραμματιστεί 62 δρομολόγια, 40 για Αργοσαρωνικό και 21 προς τα υπόλοιπα νησιά, από τον Πειραιά,

Σύμφωνα με τον υπηρεσιακό υπουργό ναυτιλίας: «Ξεκινάμε καλά την τουριστική περίοδο».

Τα μέτρα που έχει λάβει η Τροχαία

  • Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της ΕΛ.ΑΣ. κυρίως των υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ