Εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης από τον Άσαντ
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ανέθεσε στον υπουργό Ηλεκτρισμού, Εμάντ Χαμίς την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σήμερα, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA.
Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για τους λόγους που οδήγησαν τον Άσαντ να ζητήσει νέο υπουργικό συμβούλιο.
Η κυβέρνηση της Δαμασκού ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των αστικών περιοχών της χώρας κυρίως στα κεντρικά και τα δυτικά, με εξαίρεση το Ιντλίμπ το οποίο βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών και το Χαλέπι το οποίο ελέγχεται κατά το ήμισι από τους αντάρτες.
Οι κουρδικές δυνάμεις ελέγχουν μεγάλο μέρος των περιοχών κοντά στα τουρκικά σύνορα και το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει την Ράκα και την επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, στα ανατολικά της χώρας.
Οι κοινοβουλευτικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο στις περιοχές που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, μια εκλογική αναμέτρηση που η αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει ανούσια.
SPONSORED
Energean: Ενίσχυση ρευστότητας του ομίλου - Mέρισμα 10 σεντς/μετοχή για το α΄ τρίμηνο
10:33
Γιατί οι σαρκοφάγοι δεινόσαυροι ανέπτυξαν μικροσκοπικά άκρα - Πώς χρησιμοποιούνταν
10:30
Ο Τζον Τραβόλτα εξήγησε γιατί εμφανίστηκε με μπερέ στο Φεστιβάλ των Καννών
10:30
Παπασταύρου για οσμή: Δεν υπήρξε διαρροή φυσικού αέριου - Τι είπε για τις τουρκικές προκλήσεις
10:25