«Καζάνι που βράζει» η Γαλλία για τα εργασιακά- Η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά μεταδίδει
Ιδιαιτέρως τεταμένο είναι το κλίμα στη Γαλλία ενόψει της αυριανής διαδήλωσης των συνδικάτων που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στη νομοθεσία για τα εργασιακά.
«Λάδι στη φωτιά» έριξε η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης Ολάντ να απαγορεύσει την αυριανή διαδήλωση, απόφαση που πήρε αμέσως πίσω.
Όπως λέει στο CNN Greece η ανταποκρίτρια ελληνικών ΜΜΕ Μαρία Δεναξά «μέσα σε μια ώρα είχαμε αντίδραση ολόκληρου του πολιτικού κόσμου, ακόμα και της ακροδεξιάς για αυτή την κυβερνητική απόφαση. Τελικά επικράτησε μια συμβιβαστική λύση και έτσι τα συνδικάτα δέχτηκαν να διαδηλώσουν σε μια περιορισμένη διαδρομή προς τη Βαστίλη» λέει η Μ. Δεναξά. «Αναμένονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας».
Σύμφωνα με την Μ. Δεναξά ουδείς μπορεί να προβλέψει αυτή τη στιγμή τι θα γίνει τελικά με το νομοσχέδιο. «Το σίγουρο είναι πως ο Ολάντ εμφανίζεται αποφασισμένος να το περάσει και τα συνδικάτα έχουν “υποσχεθεί” πως θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο δρόμο, αναμένονται εξελίξεις», σχολιάζει η κυρία Δεναξά.
Υεμένη: Πάνω απο 100 αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας συμμετέχουν στην επιχείρηση κατά των Χούθι
13:48
Code Like a Girl: Τα κορίτσια που γράφουν κώδικα και διαμορφώνουν τον ψηφιακό κόσμο του αύριο
13:41
«Ψηλά τα χέρια, σκίουρε!» – 10 από τις πιο αστείες φωτογραφίες ζώων του 2026
13:40
Κρήτη: «Παγώνουν» πλειστηριασμοί, ασφαλιστικές υποχρεώσεις για τους πληγέντες- Αύριο οι ανακοινώσεις
13:38