ΚΟΣΜΟΣ

Χάρη δόθηκε σε Αυστραλή που είχε κατηγορηθεί για το θάνατο των παιδιών της - Η συγκλονιστική ιστορία

Χάρη δόθηκε σε Αυστραλή που είχε κατηγορηθεί για το θάνατο των παιδιών της - Η συγκλονιστική ιστορία
unsplash

Μία γυναίκα στην Αυστραλία που κατηγορήθηκε για το θάνατο των τεσσάρων παιδιών της και έμεινε στη φυλακή για 20 χρόνια έλαβε χάρη καθώς νέα αποδεικτικά στοιχεία που ήρθαν στο φως συνηγορούν στο ότι μπορεί να μην ευθύνεται για την απώλειά τους.

Η υπόθεση της Καθλίν Φόλμπιγκ που έχει χαρακτηριστεί, όπως αναφέρρει το BBC, ως η χειρότερη γυναίκα serial killer της χώρας, επανεξετάστηκε μετά τα νέα στοιχεία με κάποιους να κάνουν λόγο για μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές αδικίες.

Η 55χρονη που πάντα δήλωνε αθώα καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης το 2003 για τους θανάτους των παιδιών της, δύο αγοριών και δύο κοριτσιών.

Κάθε παιδί πέθανε ξαφνικά μεταξύ του 1989 και του 1999 σε ηλικίες από 19 ημέρες μέχρι 19 μήνες με τους εισαγγελείς να λένε στη δίκη της ότι τα έπνιξε.

Η τελευταία έρευνα στην υπόθεση ήταν αυτή που άλλαξε τα δεδομένα για τους θανάτους των παιδιών καθώς έδειξε ότι μπορεί να οφείλονται σε γενετική μετάλλαξη.

Η καταδίκη στηρίχθηκε κυρίως σε ημερολόγια που κρατούσε και στα οποία αναφερόταν στις δυσκολίες που έχει η μητρότητα.

Τα ημερολόγια τα είχε δώσει στην αστυνομία το 1999 ο σύζυγός της ο οποίος πίστευε τότε ότι η σύζυγός του ήταν ένοχη.

Άλλες αποδείξεις ότι είχε πνίξει τα παιδιά της δεν υπήρχαν.

Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μάικλ Ντάλει που υπέγραψε τη χάρη ανέφερε ότι ο δικαστής είχε αμφιβολίες για την ενοχή της.

«Της εύχομαι ηρεμία», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν αναιρεί τις καταδικαστικές αποφάσεις οι οποίες αν ανατραπούν σε ανώτατο δικαστήριο μπορούν να αναγκάσουν την κυβέρνηση να καταβάλει υψηλή αποζημίωση αν αποφασίσει η κατηγορούμενη να κινηθεί δικαστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ