Άλλαξαν πάλι πρόεδρο οι Σοσιαλδημοκράτες στην Αυστρία - Είχε γίνει λάθος στην καταμέτρηση
Αλλαγή προέδρου έκαναν οι Σοσιαλιστές στην Αυστρία μέσα σε λίγα 24ωρα. Ο Αντρέας Μπάμπλερ εξελέγη τελικά πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPÖ) της Αυστρίας.
Αυτό γιατί διαπιστώθηκαν λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων που έγινε το περασμένο Σάββατο στο συνέδριο του κόμματος, όπου αναδείχθηκε αρχηγός ο Χανς Πέτερ Ντόσκιτσιλ.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του κόμματος, Μιχαέλα Γκρουμπέζα, βρέθηκαν περισσότερες άκυρες ψήφοι, ενώ οι αριθμοί των ψηφοδελτίων δεν αντιστοιχούσαν στο ψηφιακό αποτέλεσμα.
Όπως εξήγησε η κυρία Γκρουμπέζα, η οποία ζήτησε συγγνώμη για το λάθος, ο Αντρέας Μπάμπλερ έλαβε τελικά 317 ψήφους, έναντι 280 που έλαβε ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ. Ο τελευταίος είχε κερδίσει προηγουμένως την ψήφο της βάσης, η οποία ωστόσο έπρεπε να επικυρωθεί στο συνέδριο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΠΑ και Ινδία συμφώνησαν σε σχέδιο βιομηχανικής συνεργασίας στον αμυντικό τομέα
Αναλυτικός οδηγός για τοποθέτηση, χρεώσεις και «παγίδες» για τα φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι
02:00
Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε ξεκινά η καταβολή τους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες νά ταμείο
01:00
Καταβολή ενοικίων μέσω τράπεζας: Από την 1/07/2027 τίθεται σε υποχρεωτική ισχύ
00:30
Φθινοπωρινή ισημερία: Επίσημο τέλος καλοκαιριού από απόψε - Αρχίζουν να μικραίνουν οι μέρες
23:55