ΚΟΣΜΟΣ

Εντόπισαν τον μεγαλύτερο κατά συρροή δολοφόνο της Γερμανίας;

Εντόπισαν τον μεγαλύτερο κατά συρροή δολοφόνο της Γερμανίας;
WOLFGANG RATTAY/Reuters

Ένας πρώην νοσηλευτής από την Γερμανία που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για δύο δολοφονίες, τώρα είναι ύποπτος για τη δολοφονία πολύ περισσότερων ασθενών του, σύμφωνα με τα όσα λένε οι ερευνητές.

Με δικαστική απόφαση έγινε εκταφή 99 πτωμάτων πρώην ασθενών του νοσηλευτή που ονομάζεται μόνο ως Niels H, στα οποία βρέθηκαν ίχνη φαρμάκων καρδιάς σε τουλάχιστον 27 από αυτά.

Ο Niels H,καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2015 για την δολοφονία δύο ασθενών του. Σύμφωνα με το BBC o ίδιος παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι σκότωσε πάνω από 30 ασθενείς του με την χρήση φαρμάκων καρδιάς.

Οι δικαστές στο περιφερειακό δικαστήριο του Όλντενμπεργκ (Oldenburg) στη βόρεια Γερμανία δήλωσαν ότι ο ίδιος παρουσίαζε μία επιθυμία να παίρνει άδεια χορήγησης φαρμάκων σε ασθενείς που είχαν επανέλθει στη ζωή μέσω ανάνηψης. Έτσι έδινε στους ασθενείς υπερβολικές δόσεις ενός φαρμάκου που φράζει το καρδιαγγειακό σύστημα.

Οι θάνατοι έλαβαν χώρα μεταξύ 2003 και 2005. Η αστυνομία τον Απρίλιο είπε ότι ερευνά τουλάχιστον 200 θανάτους, και σε άλλες κλινικές όπου εργάστηκε ο νοσηλευτής.

Σε περίπου 30 από τα 99 σώματα των πρώην ασθενών του στο νοσοκομείο Delmenhorst βρέθηκαν υπολείμματα φαρμάκου για την καρδιά, σύμφωνα με τις δηλώσεις της αστυνομίας στην Der Spiegel.

«Υπολογίζουμε ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι πολύ υψηλότερος», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι πλέον υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να του απαγγελθούν νέες κατηγορίες.

Εάν ο νοσηλευτής κριθεί ένοχος όλων των θανάτων, θα βρεθεί στο "βάθρο" με τους χειρότερους μεταπολεμικούς κατά συρροή δολοφόνους της Γερμανίας.

Στην δίκη του πέρυσι, δήλωσε «ειλικρινά συγγνώμη» και εξέφρασε την λύπη του στις οικογένειες των θυμάτων που σκότωσε, και σχολίασε ότι οι δολοφονίες ήταν «σχετικά αυθόρμητες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ