ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Η κατάθεσή του μέσα από 55 σελίδες στη δίκη κατά της Mirror

Πρίγκιπας Χάρι: Η κατάθεσή του μέσα από 55 σελίδες στη δίκη κατά της Mirror
Ο πρίγκιπας Χάρι στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου για τη δίκη εναντίον της Mirror AP/Alberto Pezzali

Σε μία κατάθεση 55 σελίδων, ο πρίγκιπας Χάριμίλησε στη δίκη κατά της Mirror, για όλες τις προσωπικές στιγμές που δεν γνώριζε κανείς, παρά μόνο η οικογένειά του, και τις έβλεπε να «φιγουράρουν» ως πρωτοσέλιδα επί χρόνια στα βρετανικά ταμπλόιντ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρι επέστρεψε σήμερα στο Λονδίνο, προκειμένου να καταθέσει στο Ανώτατο Δικαστήριο για την πολύκροτη δίκη.

Μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του αναφέρει ότι έχει την πεποίθηση πως εκτός από τον ίδιο παρακολουθούνταν και ο πατέρας του, ο βασιλιάς Κάρολος.

Στην κατάθεσή του, βρέθηκε στην δύσκολη θέση να μιλήσει για πολλά προσωπικά του βιώματα, προκειμένου να στοιχειοθετήσει ότι ήταν θύμα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από όταν ήταν μαθητής.

Αναγκάστηκε να μιλήσει και για την περίοδο που είχε κολλήσει ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα το οποίο αργότερα έγινε γνωστό σε όλη τη Βρετανία.

Συγκεκριμένα είπε στο δικαστήριο ότι είχε προσβληθεί από λοιμώδη μονοπυρήνωση ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που μεταδίδεται με το φιλί.

«Αυτό το άρθρο, το οποίο εμφανίστηκε στην πρώτη σελίδα της Daily Mirror χαρακτηρίστηκε ως "αποκλειστικό" και συνέχεια στη σελίδα 4, αποκάλυψε ότι «είχα προσβληθεί από λοιμώδη μονοπυρήνωση (αδενικό πυρετό).΅»

Ανέφερε ότι οι γιατροί είχαν επιβεβαιώσει τη διάγνωση μετά από μια εξέταση αίματος περίπου δύο εβδομάδες πριν, και πως θα είχε συμπτώματα για τουλάχιστον έξι εβδομάδες κάτι για το οποίο τον πείραζαν οι φίλοι και ο αδερφός του.

«Το άρθρο είναι ακριβές στο ότι διαγνώστηκα με αδενικό πυρετό αλλά δεν το γνώριζε κανείς άλλος εκτός από την οικογένειά μου. Δεν το είπα σε κανέναν γιατί ντρεπόμουν που το κόλλησα. Είναι μια από αυτές τις λοιμώξεις που είχαν ένα τεράστιο στίγμα όταν είσαι έφηβος. Μετά τη δημοσίευση του άρθρου το έμαθαν όλοι. Έγινα ο περίγελος του σχολείου, ένιωθα άθλια. Δεν πιστεύω ότι το Παλάτι δημοσιοποίησε αυτές τις πληροφορίες. Με έκαναν να φαίνομαι ανεύθυνος ή απερίσκεπτος».

Επίσης ο Χάρι ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του, πως ο πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Πολ Μπάρελ, ήταν «διπρόσωπος», ότι οι ιστορίες σχετικά με τον Τζέιμς Χιούιτ που ήταν ο «βιολογικός πατέρας» του τον έκαναν να φοβάται «μπορεί να με διώξουν από τη βασιλική οικογένεια», πως ανησυχούσε ότι θα τον έδιωχναν από το Eton επειδή έπαιρνε ναρκωτικά.

Συμπλήρωσε επίσης πως η υποτιθέμενη παράνοια της Νταϊάνα αντικατόπτριζε τους δικούς του φόβους για τους φίλους που τον πρόδωσαν, ότι ημοσιογράφοι χάκαραν την κοπέλα του, Τσέλσι Ντέιβι, την περίοδο που αυτός είχε ντυθεί Ναζί για το Χάλογουιν, και πως υπήρξαν «φρικτές προσωπικές επιθέσεις και εκφοβισμός» σε αυτόν και τη Μέγκαν με ενορχηστρωτή τον συντάκτη Piers Morgan.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ