ΚΟΣΜΟΣ

Ισχνό προβάδισμα του Bremain βλέπει η J.P. Morgan

Ισχνό προβάδισμα του Bremain βλέπει η J.P. Morgan
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν (George Osborne) δέχεται το χειροκρότημα του αφεντικού της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon) σε προεκλογική εκδήλωση υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της επενδυτικής τράπεζας στο Μπόρνμουθ (Bournemouth) της νότιας Αγγλίας, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 REUTERS/Dylan Martinez

Η επενδυτική τράπεζα J.P. Morgan εκτίμησε –σε ανάλυσή της που βασίζεται σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις– πως το στρατόπεδο της παραμονής έχει ισχνό προβάδισμα για το αυριανό δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία.

«Στη βάση των ανά χείρας δεδομένων (...) η "Παραμονή" έχει προβάδισμα 2 εκατοστιαίων μονάδων, με το 9% των ψηφοφόρων αναποφάσιστο», ανέφερε ο Μάλκομ Μπαρ (Malcolm Barr), οικονομολόγος της τράπεζας σε μήνυμά του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως εξήγησε, η εκτίμηση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για την τάση που διαμορφώθηκε την περασμένη εβδομάδα είναι πως στην πραγματικότητα η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ έχει ακόμη πιο μικρό προβάδισμα, το οποίο «αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 0,6%».

Ο Μπαρ συμπλήρωσε πως ο ίδιος «υποκειμενικά» θεωρεί ΄ότι η πιθανότητα η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ είναι 45%. Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν 25%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ