Επικοινωνία του Έλληνα υπουργού Άμυνας με τον Τούρκο ομόλογό του - Τι συζήτησαν
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Τούρκο υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ είχε την Τετάρτη (7/6) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.
Κατά την επικοινωνία των δύο υπουργών Άμυνας επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να διατηρηθούν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες, προκειμένου μεταξύ άλλων, να δύνανται να επιλυθούν ζητήματα όπως αυτό στον Έβρο.
Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας απέστειλε στον Τούρκο ομόλογό του συγχαρητήρια επιστολή.
Ο Γιασάρ Γκιουλέρ είναι ο αντικαταστάτης του Χουλουσί Ακάρ στο υπουργείο Άμυνας, με την επιλογή του να θεωρείται ως σοβαρή αλλαγή στην αμυντική στρατηγική της Τουρκίας.
Στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, στρατιώτες πραξικοπηματίες εισέβαλαν στο γραφείο του Γιασάρ Γκιουλέρ και δια της βίας τον μετέφεραν στην αεροπορική βάση Ακιντζί, έξω από την Άγκυρα, με ελικόπτερο.
Το 2018, διορίστηκε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία: Ο στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ νέος επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας
SPONSORED
Iron Maiden: 10 θρυλικές στιγμές που έγραψαν ιστορία στη heavy metal
08:21
ΣΥΡΙΖΑ: Αντεπίθεση «Πολακικών» μετά τη διαγραφή - Η στήριξη Παππά, Δούρου και η επιστολή των «11»
08:20
Θανατηφόρα παράσυρση 38χρονου στην Πετρούπολη – Συνελήφθη 49χρονη οδηγός
08:19
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και Πειραιά
08:18