ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Κορυφώνεται η αγωνία για τα τέσσερα αγνοούμενα παιδιά στον Αμαζόνιο

Κολομβία: Κορυφώνεται η αγωνία για τα τέσσερα αγνοούμενα παιδιά στον Αμαζόνιο
Colombia's Armed Forces Press Office via AP, File

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των τεσσάρων παιδιών στην Κολομβία τα οποία επέζησαν όταν συνετρίβη αεροσκάφος, αλλά χάθηκαν στη ζούγκλα του Αμαζονίου στο νότιο τμήμα της χώρας την 1η Μαΐου.  

Οι Αρχές εικάζουν ότι τα ηλικίας 13, εννιά, τέσσερα και ενός έτους τα παιδιά περιπλανιούνται μόνα τους στην κολομβιανή ζούγκλα για κάπου σαράντα ημέρες μετά τη συντριβή την Πρωτομαγιά του Cessna 206 στο οποίο επέβαιναν, μαζί με τη μητέρα τους και άλλους δύο ενήλικες. Κανείς από τους ενήλικες δεν επέζησε και τα πτώματά τους ανακτήθηκαν από στρατιωτικούς στον τόπο όπου κατέπεσε το μικρό αεροπλάνο.

Τα παιδιά, που ανήκουν στη φυλή αυτοχθόνων Ουιτότο, είναι εξοικειωμένα με τη ζωή στη ζούγκλα και ξέρουν πώς να επιβιώσουν, σύμφωνα με συγγενείς τους.

Όμως οι πιθανότητές τους να επιζήσουν μειώνονται κάθε ημέρα που περνάει στο εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον όπου αναζητούν λεία ιαγουάροι, πούμα, ερπετά και άλλα αρπακτικά.

Στην περιοχή αυτή εξάλλου δρουν διαφωνούντες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC, συγκεκριμένα μέλη ομάδας με την οποία διακόπηκαν πρόσφατα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Στα τέλη Μαΐου, ο στρατός ανέφερε πως πιθανόν πέρασε «πολύ κοντά» από τα αγνοούμενα παιδιά.

Εκτός από τα παιδιά αγνοούμενος είναι σκύλος του στρατού που συμμετείχε στις έρευνες και χάθηκε στην πυκνή βλάστηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ