ΚΟΣΜΟΣ

BrexitVsBremain: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία με την διαφορά στην κόψη του ξυραφιού

BrexitVsBremain: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία με την διαφορά στην κόψη του ξυραφιού
REUTERS/Neil Hall

Από τις 9 ώρα Ελλάδος διεξάγεται η ψηφοφορία στην Μεγάλη Βρετανία με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν ελάχιστη διαφορά μεταξύ του Brexit και του Bremain.

Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι για χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων αφού επικρατεί κακοκαιρία στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων – αν αποδειχτούν ακριβείς οι δημοσκοπήσεις – παραμένει σε διψήφιο ποσοστό και για αυτό το λόγο εχθές κορυφώθηκαν οι δηλώσεις δημοφιλών προσώπων και πολιτικών υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς.

Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μέσω twitter έκανε μια τελευταία έκκληση οι πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωπαϊκή ένωση.

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ (12 ώρα Ελλάδος) ενώ δεν θα ανακοινωθεί exit poll. Μόνο κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ζητήσει την διενέργεια δημοσκοπήσεων οι οποίες όμως δεν θα δημοσιοποιηθούν.

Η πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων αναμένεται να ανακοινωθεί τα ξημερώματα ενώ μέχρι αύριο το πρωί θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο σήμερα, με τους περισσότερους επενδυτές να προεξοφλούν την παραμονή της Μ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πανευρωπαϊκοί δείκτες STOXX 600 και FTSEurofirst 300 κατέγραφαν κέρδη νωρίτερα, κατά 0,5%, για πέμπτη ημέρα.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε κέρδη κατά 0,7% ενώ η στερλίνα σημείωσε άνοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ