ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις άνδρες της βρετανικής βασιλικής φρουράς λιποθύμησαν από τη ζέστη

Τρεις άνδρες της βρετανικής βασιλικής φρουράς λιποθύμησαν από τη ζέστη
Λιπόθυμος στρατιώτης της βρετανικής φρουράς AP Photo/Alberto Pezzali

Με τη θερμοκρασία στη Βρετανία το Σάββατο (10/6) να φτάνει στους 30 βαθμούς Κελσίου, τρεις άνδρες της βρετανικής φρουράς λιποθύμησαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης που είναι γνωστή ως Colonel’s Review.

Περισσότεροι από 1.400 στρατιώτες της Οικιακής Μεραρχίας και του King’s Troop Royal Horse Artillery εξετάστηκαν από τον διάδοχο του θρόνου, ο οποίος είναι επίτιμος Συνταγματάρχης της Ουαλικής Φρουράς.

Οι φρουροί είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάλλινο χιτώνα και καπέλα από δέρμα αρκούδας, προκειμένου να χαιρετίσουν τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Μετά το περιστατικό ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έγραψε στο Twitter: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε στρατιώτη που συμμετείχε στην επιθεώρηση του Συνταγματάρχη σήμερα το πρωί εν μέσω καύσωνα. Σε δύσκολες συνθήκες, όλοι κάνατε πολύ καλή δουλειά».

Η εκδήλωση ήταν μια πρόβα για το Trooping the Colour, μια ετήσια στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο και σηματοδοτεί τα γενέθλια του μονάρχη. Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' θα επιβλέψει την τελετή στις 17 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ