Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Νικολάε Τσιούκα
Ο πρωθυπουργός, Νικολάε Τσιούκα, παραιτήθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας του κυβερνητικού συνασπισμού για την εκ περιτροπής πρωθυπουργία, η οποία αποσκοπεί στη διασφάλιση της σταθερότητας στη Ρουμανία.
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Νικολάε Τσιούκα, επικεφαλής των Φιλελευθέρων (PNL), παραιτήθηκε σήμερα και αντικαταστάθηκε από τον κυβερνητικό του εταίρο Μαρτσέλ Τσολάκου, ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών (PSD).
Η αλλαγή σκυτάλης στην πρωθυπουργία έγινε στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ PNL και PSD για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού. Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2024.
Η προγραμματισμένη αλλαγή πρωθυπουργού καθυστέρησε τρεις εβδομάδες λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών, καθώς ο Τσολάκου δεν επιθυμούσε να αναλάβει καθήκοντα πριν από την επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Νωρίτερα σήμερα, οι εκπαιδευτικοί αποδέχθηκαν την πρόταση της κυβέρνησης για αυξήσεις μισθών κατά 25% και ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις κινητοποιήσεις τους. Οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται ως οι χειρότερα αμειβόμενοι από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους στη Ρουμανία.
Ενισχύεται ο «καταυλισμός διαμαρτυρίας» για την στεγαστική κρίση στην Μαδρίτη της Ισπανίας
12:05
Πλάκα: Βίντεο και φωτογραφίες του CNN Greece από τους ελέγχους στατικότητας στα γειτονικά κτήρια
12:02
Πάνω από τα 107 δολάρια το πετρέλαιο Brent μετά το «όχι» Τραμπ στο σχέδιο του Ιράν για το Ορμούζ
11:52
Χτυπούσε τη σύντροφό του με καλώδιο στο Ηράκλειο της Κρήτης - Αναζητείται από τις Αρχές
11:52