ΚΟΣΜΟΣ

WSJ: Η Β. Κορέα έκλεψε κρυπτονομίσματα για να χρηματοδοτήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα

WSJ: Η Β. Κορέα έκλεψε κρυπτονομίσματα για να χρηματοδοτήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα
AP

Βορειοκορεάτες χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο το 2022, σύμφωνα με την Wall Street Journal, με αποτέλεσμα τη μισή χρηματοδότηση του πυρηνικού βαλλιστικού προγράμματος της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας μηχανικός που εργαζόταν για μια εταιρεία παιχνιδιών blockchain ήρθε σε επαφή με έναν υπεύθυνο προσλήψεων μέσω του LinkedIn σχετικά με μια αγγελία για θέση εργασίας.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, ο υπεύθυνος ήταν στην πραγματικότητα χάκερ. Ο μηχανικός έλαβε ένα έγγραφο στο πλαίσιο της συνέντευξης για τη δουλειά, το οποίο τελικά ήταν ένας κακόβουλος κώδικας που έδωσε στους χάκερ πρόσβαση στον υπολογιστή του, οδηγώντας τελικά στην κλοπή 600 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα.

Είναι γνωστό ότι η Βόρεια Κορέα έχει ήδη πραγματοποιήσει έξι πυρηνικές δοκιμές και οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα πραγματοποιήσει την έβδομη φέτος. Αυτό οφείλεται στην αποφασιστικότητα της χώρας να προωθήσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων υπό την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Παρά τις οικονομικές προκλήσεις, η χώρα συνεχίζει να εκτοξεύει σημαντικό αριθμό βαλλιστικών και άλλων πυραύλων, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση, το FBI επιβεβαίωσε ότι η ομάδα Lazarus, που συνδέεται με τη Βόρεια Κορέα, ήταν υπεύθυνη για την κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο δίκτυο blockchain Horizon Bridge το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με την έκθεση της Chainalysis, τα περισσότερα κρυπτονομίσματα που εκλάπησαν το 2022 προήλθαν από αποκεντρωμένα οικονομικά πρωτόκολλα (DeFi), αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 82%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ