ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αντιδράσεις για τη χρήση μολυβιών στη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου

Βρετανία: Αντιδράσεις για τη χρήση μολυβιών στη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου
Twitter

Το εκλογικό σώμα, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, επιτρέπει τη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου και με στυλό αλλά και με μολύβι.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις καθώς φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει παραποίηση του αποτελέσματος. Οι περισσότεροι, πάντως, υποστηρικτές του Brexit, φέρουν τα δικά τους στυλό για να ψηφίσουν.

Μάλιστα, δύο απίστευτα περιστατικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες. Σύμφωνα με την Independent, η Τζάκλιν Τζάκσον από το Τσίτσεστερ διαμαρτυρήθηκε, επειδή στο εκλογικό τμήμα οι ψηφοφόροι είχαν στη διάθεσή τους μόνο μολύβια για να σημειώσουν την προτίμησή τους.

Γι' αυτό το λόγο η ίδια παρέμεινε έξω από το εκλογικό κέντρο, δανείζοντας το στυλό της σε όσους έμπαιναν να ψηφίσουν, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάλεσαν την αστυνομία καταγγέλλοντας το περιστατικό.

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε με μία ακόμα γυναίκα, τη Λίντι Αμπεσίρα από το Ράινχαμ, η οποία τηλεφώνησε σε αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντας την ύπαρξη μολυβιών και όχι στυλό.

Όπως αναφέρει η ίδια στην Independent:

Μοιάζει τρελό που χρησιμοποιούνται μολύβια. Δεν είναι σωστό, καθώς είναι πολύ εύκολο για κάποιον να σβήσει την ψήφο σου. Δεν είμαι σίγουρη αν αυτή είναι η σωστή διαδικασία αλλά αν είναι, τότε είναι εντελώς λάθος. Δεν αποτελεί ζήτημα μόνο για εμένα ή τον σύζυγό του, αλλά για ολόκληρη την κοινότητα.

Σύμφωνα, πάντως, με τις τοπικές αρχές οι ψηφοφόροι αν δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το μολύβι που τους παρέχεται στο παραβάν, μπορούν να καταγράψουν την προτίμησή τους με το στυλό ή το μαρκαδόρο τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ