ΚΟΣΜΟΣ

Πώς Παλαιστίνια κατάφερε να γεννήσει τετράδυμα ενώ ο σύζυγός της ήταν φυλακισμένος στο Ισραήλ

Πώς Παλαιστίνια κατάφερε να γεννήσει τετράδυμα ενώ ο σύζυγός της ήταν φυλακισμένος στο Ισραήλ
Φωτογραφία αρχείου με μωρό PEXELS

Με εξωσωματική γονιμοποίηση και έχοντας πάρει κρυφά το σπέρμα του συζύγου της, όπου κρατείται σε ισραηλινή φυλακή τα τελευταία 15 χρόνια, κατάφερε να μείνει έγκυος και τελικά να γεννήσει μία Παλαιστίνια

Ειδικότερα, η γυναίκα γέννησε πρόσφατα τετράδυμα, τρία αγόρια και ένα κορίτσι στο νοσοκομείο Μακάσεντ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου μεταφέρθηκε κατεπειγόντως λόγω επιπλοκών στην εγκυμοσύνη της.

Ήταν έγκυος επτά μηνών όταν παρουσίασε επιπλοκές και γέννησε τα τετράδυμα, τα οποία έμειναν στο νοσοκομείο επί 45 ημέρες, ανέφερε η πεθερά της, κρατώντας στην αγκαλιά της δύο από τα εγγόνια της.

«Η χαρά μας δεν θα είναι πλήρης χωρίς την απελευθέρωση του πατέρα τους, για να είναι μαζί τους και να τα φροντίζει», είπε η Σαμάλι, διευκρινίζοντας ότι ο γιος της εκτίει ποινή 18 ετών.

Έπειτα από δύο αποτυχημένες απόπειρες εξωσωματικής «ο γιος μου, που είναι κρατούμενος, είχε την τύχη να αποκτήσει τετράδυμα αφού έβγαλε παράνομα το σπέρμα του από τη φυλακή», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πως έγινε αυτό.

Η Ουμ Ουμπεϊντά Σαμάλι, 34 ετών, απέκτησε δύο παιδιά σε νεαρή ηλικία, όταν ο σύζυγός της ήταν ακόμη ελεύθερος.

Ο Άχμαντ Σαμάλι, 37 ετών, κρατείται στη φυλακή της Νάφχα από το 2008, καταδικασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με τη σωφρονιστική υπηρεσία του Ισραήλ.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που σημειώνεται ένα τέτοιο περιστατικό. Η Ένωση Παλαιστίνιων Κρατουμένων, 122 παιδιά έχουν γεννηθεί με σπέρμα που έβγαλαν λαθραία από τις ισραηλινές φυλακές μετά το 2012.

«Αποκαλούμε αυτά τα μωρά πρεσβευτές της ελευθερίας» σημειώνει ο Καντούρα Φαρές, πρόεδρος της οργάνωσης που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατούμενων Παλαιστίνιων.

Κάποιες οικογένειες έχουν αναφέρει ότι οι κρατούμενοι έχουν κρύψει το σπέρμα τους σε μικροαντικείμενα, όπως σε στυλό, τα οποία παρέδιδαν στις γυναίκες ή τους οικείους τους στο επισκεπτήριο ή τα εμπιστεύτηκαν σε συγκρατούμενούς τους που επρόκειτο να αποφυλακιστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ