ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιταλία αποχαιρέτησε τον Καβαλιέρε - «Σίλβιο - Σίλβιο» φώναζε το πλήθος

Η Ιταλία αποχαιρέτησε τον Καβαλιέρε - «Σίλβιο - Σίλβιο» φώναζε το πλήθος
Η ώρα που το φέρετρο με τη σορό του Μπερλουσκόνι αποχωρεί από το Ντουόμο AP Photo/Antonio Calanni

Οι Ιταλοί αποχαιρέτησαν τον τέσσερις φορές πρωθυπουργό τους, Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το κόσμο να τραγουδά ποδοσφαιρικά συνθήματα και να φωνάζει «Σίλβιο, Σίλβιο» κρατώντας σημαίες της Μίλαν και τους πολιτικούς να τσακώνονται για το εθνικό πένθος.

Μέσα στο Ντουόμο ήταν 2300 άτομα, μέλη της οικογένειας, Ιταλοί και ξένοι αξιωματούχοι. Η τελευταία του σύντροφος Μάρτα Φασίνα έκλαιγε δίπλα στην κόρη του Μαρίνα η οποία αναμένεται ότι θα κληνονομήσει την μιντιακή του αυτοκρατορία ακόμη και την πολιτική του κληρονομιά.

Λιτό ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμα των παιδιών του το οποίο δημοσιεύτηκε στον ιταλικό τύπο: «Γλυκύτατε μπαμπά, σε ευχαριστούμε για τη ζωή, για την αγάπη σου. Θα ζεις πάντα μέσα μας».

Ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν στην Ιταλία για το τελευταίο αντίο στον Καβαλιέρε ο ποδοφαιριστής Ντέγιαν Σαβίσεβιτς ο οποίος οδήγησε 1200 από την Ποντγκόριτσα στο Μιλάνο για την κηδεία.

Η τελετή της κηδείας έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Μιλάνου, Μάριο Ντελπίνι ο οποίος σημείωσε: «Τι να πει κανείς για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι; Ήταν ένας άνδρας με επιθυμία για ζωή, επιθυμία για αγάπη, επιθυμία για χαρά».

Σύμφωνα με πηγή πολύ κοντά στην οικογένεια η σορός του Μπερλουσκόνι θα αποτεφρωθεί και οι στάχτες του θα τυοποθετηθούν σε μαυσωλείο που έχτισε στη βίλα του στο Άρκορε λίγο πιο έξω από το Μιλάνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ