ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν θετικές προοπτικές για ανανέωση της συμφωνίας για τα σιτηρά

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν θετικές προοπτικές για ανανέωση της συμφωνίας για τα σιτηρά
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 15/06 ότι δεν διαβλέπει θετικές προοπτικές σε ό,τι αφορά την ανανέωση της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, δεδομένου ότι τμήματα της συμφωνίας που αφορούν τη Ρωσία συνεχίζουν να μην πληρούνται.

«Οι εργασίες συνεχίζονται, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν βλέπουμε ιδιαίτερα θετικές προοπτικές. Δεν έχει ικανοποιηθεί τίποτα από αυτά που συμφωνήθηκαν και μας αφορούν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, και πρόσθεσε ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη 13/06 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επεσήμανε ότι η Ρωσία θα αποχωρήσει από την συμφωνία για τα Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, λέγοντας ότι η Δύση έχει εξαπατήσει την Μόσχα καθώς δεν εφαρμόζει στην πράξη καμία από τις υποσχέσεις της ότι θα διασφαλίσει την πρόσβαση των ρωσικών αγροτικών προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές.

Όπως μτέδωσε το πρακτορείο Interfax, ο Πούτιν θα συζητήσει την Συμφωνία για της Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας με Αφρικανούς ηγέτες στις 17 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ