Χάκερς «χτύπησαν» αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες - Υπό διερεύνηση οι επιπτώσεις
Ανανεώθηκε:
Στόχος χάκερς έγιναν πολλές αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες έκανε γνωστό σήμερα 15/6 η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA).
Οι χάκερς εκμεταλλεύονται ένα τρωτό σημείο σε ένα ευρέως διαδεδομένο λογισμικό σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους.
Πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, αφού ανακαλύφθηκε το κενό ασφαλείας στο λογισμικό μεταφοράς αρχείων MOVEit, ανέφερε ο εκτελεστικός υποδιευθυντής της CISA, Έρικ Γκόλντστιν.
«Εργαζόμαστε για να κατανοήσουμε τις συνέπειες και να διασφαλίσουμε την έγκαιρη αποκατάσταση» τυχόν βλαβών, πρόσθεσε.
Η CISA, το FBI και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) δεν ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν.
Πάντως, η διευθύντρια της CISA, Τζεν Ίστερλι, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι οι ΗΠΑ δεν αναμένουν κάποιες «σημαντικές επιπτώσεις» από την κυβερνοεπίθεση αυτήν.
Ξεπέρασε τους στόχους το πρωτογενές πλεόνασμα - Στα 2,99 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2026
10:29
Με δαχτυλίδι αρραβώνων και βέρα στη σκηνή των Όσκαρ η Zendaya
10:27
Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από 24χρονο σε τουαλέτες
10:24
Συνελήφθη 84χρονος καταδικασμένος σε ισόβια για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη
10:23