Χάκερς «χτύπησαν» αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες - Υπό διερεύνηση οι επιπτώσεις
Ανανεώθηκε:
Στόχος χάκερς έγιναν πολλές αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες έκανε γνωστό σήμερα 15/6 η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA).
Οι χάκερς εκμεταλλεύονται ένα τρωτό σημείο σε ένα ευρέως διαδεδομένο λογισμικό σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους.
Πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, αφού ανακαλύφθηκε το κενό ασφαλείας στο λογισμικό μεταφοράς αρχείων MOVEit, ανέφερε ο εκτελεστικός υποδιευθυντής της CISA, Έρικ Γκόλντστιν.
«Εργαζόμαστε για να κατανοήσουμε τις συνέπειες και να διασφαλίσουμε την έγκαιρη αποκατάσταση» τυχόν βλαβών, πρόσθεσε.
Η CISA, το FBI και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) δεν ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν.
Πάντως, η διευθύντρια της CISA, Τζεν Ίστερλι, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι οι ΗΠΑ δεν αναμένουν κάποιες «σημαντικές επιπτώσεις» από την κυβερνοεπίθεση αυτήν.
Αγορά ακινήτων: Ποια μένουν απούλητα - Οι τέσσερις τύποι των πωλητών
05:00
Προγράμματα «Εξοικονομώ»: Παράταση έως 17 Ιουλίου - Ποια αφορά
04:00
Δασμοί 3 ευρώ σε παραγγελίες έως 150 ευρώ από 1/7 στα μικροδέματα - Τι αλλάζει στις online αγορές
03:00
Posokanei: Πόσα προϊόντα των σούπερ μάρκετ περιλαμβάνει η εφαρμογή
02:00